Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 20 dec 2018

Disney bezig met plannen voor gecancelde Netflix series?

Netflix besloot, volledig uit het niets, haar Marvel series te annuleren. DareDevil, Luke Cage en Iron Fist worden niet voorzien van een nieuw seizoen en dat heeft volgens Netflix niets te maken met de komst van Dinsey+. Maar dat Disney bezig is met plannen om The Defenders nieuw leven in te blazen, komt werkelijk bij niemand als een verrassing. 

Disney bezig met plannen voor Defenders?

Netflix heeft een heerlijk jaar achter de rug, maar weet in de laatste maanden van 2018 toch nog vriend en vijand te verbazen. Het platform trok spontaan de stekker uit Iron Fist, welke werd opgevolgd door het vertrek van Luke Cage. Gelukkig hadden we Jessica Jones, The Punisher en Daredevil nog, maar ook die laatste moest het toneel verlaten. Het is oprecht wachten tot het nieuws ons bereikt dat Jessica Jones en The Punisher ook gecanceld worden door Netflix. Maar waar het volgens het platform niets te maken heeft met het feit dat Disney haar eigen platform start volgend jaar, komt het nieuws toch naar buiten dat de producent bezig is met eventuele plannen voor The Defenders.

In een interview met The Hollywood Reporter laat Disney voorzitter Kevin Mayer weten dat er mogelijkheden zijn voor de Marvel series. Officieel gezien bevestigd hij niets en zegt hij dat er op dit moment nog niets gaande is. Maar wat hij wel zegt is dat een vervolg van de Marvel series, waaronder The Defenders, zeker tot de mogelijkheden behoren. Ze zijn er dus wel echt over na aan het denken.

“Het zijn kwalitatief gezien hoogstaande series. We hebben het er nog niet over gehad, maar het behoort zeker tot de mogelijkheden.”

Disney moet wachten

Disney, die eigenaar is van Marvel, ziet een rebooth of vervolg van de Marvel series op hun eigen platform dus wel als een mogelijkheid. Iets wat niemand zal verrassen aangezien dit door alles en iedereen al van te voren is voorspeld. Volgens Netflix had de komt van Disney’s streamingdienst geen gevolgen voor de Marvel series op het platform, maar kijk eens waar we nu zijn. Mocht Disney+ voorzien worden van Marvel series, dan zal dat nog wel even op zich laten wachten. Contractueel gezien is Disney niet in staat om de personage uit de series te gebruiken in nieuwe producties. Daar moet de producent nog twee jaar mee wachten.

Netflix Luke Cage Iron Fist Marvel

Heeft Disney dus daadwerkelijk plannen voor de Marvel personages, dan verschijnen die niet binnen drie jaar.

Reageer op artikel:
Disney bezig met plannen voor gecancelde Netflix series?
Sluiten