Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 11 dec 2020
Leestijd: 6 minuten

Disney+ komt met elf gloednieuwe Star Wars films en series

Tijdens Investor Day 2020 had Disney heel erg veel te melden. Het bedrijf kwam voornamelijk met veel informatie voor Disney+ waar voornamelijk Marvel en Star Wars komende tijd centraal staan. En wat betreft die laatste gaat het bedrijf wel heel erg los. Iets dat bij ons op de redactie alleen maar als goed nieuws wordt gezien.

Disney+ heeft namelijk maar liefst 10 gloednieuwe films en series uit het Star Wars-universum aangekondigd. In dit artikel stellen we ze allemaal aan je voor!

8 Star Wars-series op Disney+

Disney+ wordt vanaf maart 2021 duurder, maar als we de onderstaande aankondigingen zien zal dit voor menig Star Wars-fan geen probleem zijn. De streamingdienst heeft maar liefst 8 gloednieuwe Star Wars-series op de planning staan. We zetten ze voor je op een rij:

#1 Ahsoka krijgt eigen serie op Disney+

Fans van de Star Wars-franchise zullen ongetwijfeld de naam Ahsoka Tano kennen. Is het niet uit de comics, dan is het zeker wel uit Star Wars: The Clone Wars. De Padawan van Anakin Skywalker dook onlangs op in een nieuwe afleveringen van The Mandalorian waarin Rosaria Dawson in de huid van het personage kroop. Iets wat ze veel meer zal gaan doen, want ze krijgt haar eigen serie op Disney+. Een serie dat qua tijdlijn gelijk loopt met The Mandalorian.

#2 Star Wars: The Acolyte

Disney+ blijft niet alleen rond dezelfde tijdlijn hangen als het op Star Wars aankomt. Sterker nog: de streamingdienst komt met een heuse Thriller van Russian Doll-maker Leslye Headland. Deze richt zich op de High Republic en speelt zich ver voor Star Wars: The Phanthom Menace af. Een verhaal vol met duistere geheime en opkomende Dark Side-krachten.

#3 Obi-Wan Kenobi serie op Disney+

Fans van Star Wars weten inmiddels wel dat Ewan McGregor zijn legendarische rol als Obi-Wan Kenobi weer oppakt. Het personage krijgt zijn eigen serie op Disney+, maar het is niet het enige personage dat terugkeert. De serie speelt zich tien jaar na Revenge of the Sith af. Een tijdlijn waar Darth Vader een hele grote rol in speelt. Een rol die wederom opgepakt zal worden door Hayden Christiansen. Het magistrale duo keert dus weer terug!

#4 Lando

Lando Calrissian is uiteraard een personage uit de originele trilogie van Star Wars dat zeer geliefd is. Zo geliefd dat de beste man zijn eigen serie krijgt op Disney+. Er is niets bekend gemaakt over de serie, maar het feit dat Disney ermee bezig is zorgt al voor enthousiasme. De vraag is alleen wel of Donald Glover de rol op zal pakken of dat Billy Dee Williams er weer mee aan de slag gaat. Die keuze is uiteraard compleet afhankelijk van wanneer de serie zich afspeelt.

#5 Rangers of the New Republic

The Mandalorian krijgt twee spin-off series. Ahsoka is de eerste spin-off van de populaire serie, maar we krijgen ook Rangers of the New Republic. Wat er precies gaat gebeuren en hoe het eruit komt te zien is niet bekend. Het enige wat we tot nu toe weten is dat ook deze serie zich ten tijden van The Mandalorian afspeelt.

#6 Star Wars: Andor naar Disney+

Cassian Andor krijgt, zoals eerder verwacht, ook zijn eigen serie op Disney+. De achternaam van het personage wordt als titel voor de serie gebruikt en Diego Luno speelt de hoofdrol. De serie speelt zich af voor de gebeurtenissen van de films Rogue One: A Star Wars Story. Maar hij verschijnt pas wel in 2022.

#7 The Bad Batch

Met het einde van Star Wars: The Clone Wars is het tijd voor een nieuwe geanimeerde serie op Disney+. Volgend jaar verschijnt The Bad Batch op de streamingdienst, wat een spin-off is van die eerder genoemde serie. We volgen een elite-groep met experimentele klonen die afwijken van de rest van het leger en beschikken over extreme skills. Na The Clone Wars tast de groep een beetje in het duister en nemen ze allerlei gevaarlijke missies aan om te overleven en een nieuw doel te vinden.

#8 Star Wars: Visions

Star Wars: Visions komt ook naar Disney+. Dit is een gloednieuwe animatieserie dat compleet anders in elkaar steekt dan al het bovenstaande. Visions is een serie, maar iedere aflevering is eigenlijk een losstaande korte films. En deze films worden gemaakt door de grootste anime-studio’s uit Japan. Kortom: we krijgen Star Wars in een compleet ander jasje te zien! Vanaf 2021 te zien op de dienst!

3 nieuwe Star Wars-films

Wat betreft films krijgen we, ondanks dat de Skywalker Saga is afgelopen, voldoende voorgeschoteld komende jaren. Dit kondigde Disney gisteren aan:

#1 Star Wars: Rogue Squadron

Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins gaat aan de slag met een nieuwe Star Wars-film. De game Squadrons verscheen onlangs, maar de film Rogue Squadron komt er nog aan. Een film die we pas in 2023 te zien krijgen en waar alleen onderstaande teaser van beschikbaar is. En daar moeten we het voorlopig wel even mee doen.

#2 Star Wars: A Droid Story

Disney kwam met meer aankondigingen wat betreft films, al is de volgende film geen live-action. Lucasfilm Animation gaat zich wagen aan een heuse animatie-film genaamd A Droid Story. R2D2 en C-3PO keren terug en vergezellen ditmaal een gloednieuwe Star Wars-Held.

#3 De film van Taika Waititi

De derde film en elfde aankondiging op dit gebied kennen we al even. Maar vannacht kondigde Disney wederom aan dat er een nieuwe Star Wars-film verschijnt die geregisseerd wordt door niemand minder dan Taika Waitit. De film is op dit moment in ontwikkeling en dat is het dan ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Disney+ komt met elf gloednieuwe Star Wars films en series
Sluiten