Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 7 mrt 2019

Disney Plus: deze vijf films willen we als eerste zien

Netflix kan in 2019 flink wat concurrentie verwachten, iets wat gisteravond nog maar eens bevestigd werd. Variety maakte bekend dat Disney Plus dit jaar als eerste naar Nederland komt, wat betekend dat de streamingdienst zijn borst nat kan maken. Maar waar we nog geen enkel idee hebben wanneer dit gaat gebeuren, weten we wel al een beetje wat we kunnen verwachten van Disney.

Met gigantische productiehuizen als Marvel, 21 Century Fox en LucasFilm onder eigen dak, wordt het aanbod van Disney Plus zonder twijfel sterk. Nederland zal onderdeel worden van de eerste technische test, waardoor we als eerste ter wereld in aanraking komen met deze films. Een aanbod wat misschien beperkt zal zijn in het begin, maar daardoor zeker niet minder is. Toch stellen we onszelf de vraag: wat willen we nu echt zien op Disney Plus vanaf de release? We zetten het voor je op een rij!

#1 Star Wars

Star Wars behoort tot een van de meest epische science-fiction franchises ooit gemaakt. George Lucas weet met zijn LucasFilm sinds 1977 de wereld te voorzien van lightsabers, X-Wings en het verhaal van The Force. Aangezien Disney sinds 2012 eigenaar is van het bedrijf van George Lucas, heeft de producent ook de rechten voor Star Wars gekocht. Iets wat resulteerde in een nieuwe trilogie, welke we sinds 2015 al kunnen bewonderen. Een trilogie die, samen met de gehele franchise, zonder twijfel door ons gekeken gaat worden op Disney Plus.

Disney heeft al aangekondigd dat het verschillende Star Wars series gaat produceren voor zijn eigen platform. Iets waardoor zeker wordt dat we de bestaande content op Disney Plus kunnen bewonderen. Of het nu gaat om Star Wars: A New Hope, Star Wars: Revenge of the Sith of Star Wars: The Last Jedi: we kunnen volle bak gaan genieten. En dat is precies wat we willen!

#2 The Lion King

Als er een Disney film is waar we bijna allemaal mee opgegroeid zijn, dan is het The Lion King wel. Als je niet bent opgegroeid met The Lion King of je hebt hem nog nooit gezien: ga het doen!

Het verhaal van Simba, Timon en Pumba is zonder twijfel een legendarische te noemen. De film weet precies de kwaliteiten van Disney op de kaart te zetten, door het verhaal over een jonge leeuw en de moeilijkheden van het leven. Uiteraard gedragen de dieren in deze film zich zoals mensen en hebben ze ook alledaagse problemen. Zo moet Simba de zin van het leven ontdekken, verliest hij zijn vader en moet hij er alles aan doen om op de positie te komen waar hij eigenlijk hoort.

Een heerlijke film die onze jeugd als geen ander vorm heeft weten te geven. Of het nu gaat om de indrukwekkende muziek, de heerlijke Disney stijl of het verhaal: The Lion King heeft alles in huis.

#3 Avengers

Marvel is onderdeel van Disney en dat zorgt ervoor dat we de fantastische films op het platform te zien krijgen. Eerder waren deze bij concurrent Netflix te zien, maar daar zijn ze inmiddels verwijderd. Dat kan ons uiteraard maar een idee geven: ze zijn volle bak te zien op Disney Plus.

Ondanks het feit dat Thor, Captain Marvel of Iron Man heerlijke films zijn, zijn het The Avengers die het voor ons doen. Het buitengewone team van superhelden krijgen flink wat problemen voor de kiezen wanneer een vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de internationale veiligheid. Helden als Iron Man, Thor, Hulk, Captain America, Hawkeye en Black Widow moeten de krachten bundelen om de wereld te redden. Iets wat door Marvel op ontzettend goed gedaan is.

Of het nu gaat om The Avengers, Age of Ultron of Infinity War: we kunnen volle bak genieten van deze samenwerking. Hopelijk kan dat ook op Disney Plus!

#4 Toy Story

Pixar is een essentieel deel van de Disney familie. Of het nu gaat om films als Finding Nemo, Monsters Inc. of Cars, het is altijd genieten geblazen. Maar waar er een hele hoop films van Pixar veel mensen hun jeugd hebben vormgegeven, is Toy Story wat ons betreft toch echt het absolute hoogtepunt.

In 1995 wist Disney een legendarische film te produceren in de vorm van Toy Story. We volgen het verhaal van Cowboy Woody die al jarenlang het favoriete speelgoed is van zijn eigenaar Andy. Echter komt hier snel verandering in wanneer Buzz Lightyear in het leven komt. De pop is namelijk een van de meest geavanceerde stukken speelgoed ooit gemaakt en lijkt de strijd te winnen. Toch lijkt alles volledig anders te lopen wanneer de twee in handen komen van de kwaadaardige buurjongen Sid. De krachten moeten gebundeld worden en een prachtige vriendschap lijkt te ontstaan.

Toy Story was voor ons dé Pixar film uit onze jeugd en zullen we dan ook zeker nog eens uitgebreid bekijken wanneer deze op Disney Plus verschijnt.

#5 Pirates of the Caribbean

Er zijn weinig mensen die het weten, maar Pirates of the Caribbean is ook onderdeel van de Disney-familie. De films over Jack Sparrow, en alle andere piraten, waren een wereldwijd succes. Echter wordt de stekker er, in ieder geval voor de originele cast, uitgetrokken. Iets wat niet wil zeggen dat Disney de films niet op Disney Plus zal zetten.

In de franchise volgen we de avonturen van Captain Jack Sparrow en zijn geliefde schip, The Black Pearl. Of het nu gaat om vervloekte piraten, wezens van de zeebodem of Blackbeard: het team krijgt te maken met de grootste dreigingen van de oceaan. In de reeks volgen we hoe Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth deze dreigingen proberen te overwinnen. Iets wat in vijf verschillende films wordt gedaan.

Pirates of the Caribbean, en dan vooral de eerste drie films, was een gigantisch succes. Een marathon houden met de vijf films is wat dat betreft dus alles behalve een straf.

Reageer op artikel:
Disney Plus: deze vijf films willen we als eerste zien
Sluiten