Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 28 augustus 2019

Disney Plus website gecrasht door belachelijk scherpe aanbieding

Netflix kan zijn borst natmaken, want het duurt niet lang meer voordat de streamingdienst van concurrent Disney live gaat. Disney Plus zal vanaf 12 november ook in Nederland beschikbaar zijn en heeft veel te bieden voor een scherpe prijs. Van alle klassiekers uit je jeugd tot veelbelovende nieuwe producties, en dat allemaal voor nog geen 7 euro per maand. In Amerika is de dienst nog goedkoper dankzij een speciale aanbieding en die is nogal populair.

Leden van de Disney fan club (D23) kregen het aanbod om gebruik te maken van een speciale aanbieding. De zogenaamde Founders Circle deal. Wat dit inhoudt, is dat je bij het afsluiten van een tweejarige abonnement een jaar extra krijgt. Gratis en voor niets. Je betaalt dan dus 140,97 dollar voor een driejarige lidmaatschap. Dat is omgerekend minder dan vier dollar per maand. Geen geld voor zo’n uitgebreide dienst, dus je zult begrijpen dat deze deal behoorlijk populair was.

Disney Plus nu al razend populair

Slechts drie uur hield de site het vol. Daarna waren de servers zo vol, dat ze eruit klapten. Toen dat gebeurde, raakte fans direct in paniek. Niet alleen omdat ze mogelijk de deal mislopen, maar ook omdat ze bang zijn voor 12 november. Gaan de servers het wel volhouden als de streamingdienst live gaat? Gelukkig werd die angst meteen weggenomen, want de de website en Disney Plus draaien niet op dezelfde servers.

Korting in Nederland

Inmiddels is de website weer online en kunnen mensen die een code hebben ontvangen weer gebruikmaken van de aanbieding. Deze deal is namelijk alleen beschikbaar voor leden van de fan club. Het is nog niet bekend of Nederlandse Disney fanaten kunnen rekenen op een soortgelijke aanbieding. Gelukkig is Disney Plus ook zonder korting het geld meer dan waard.

Meer weten over Disney+? Klik dan hier.

CNET

Reageer op artikel:
Disney Plus website gecrasht door belachelijk scherpe aanbieding
Sluiten