Disney+ accounts gehackt – zo beveilig je de jouwe

Disney heeft vorige week eindelijk zijn langverwachte streamingdienst gelanceerd en dit ging niet bepaald vlekkeloos. Ondanks dat er in de eerste paar dagen al meer dan 10 miljoen mensen zich voor de dienst hadden aangemeld blijken er wel een hoop technische problemen te zijn geweest.

Daarnaast zouden er ook duizenden accounts gehackt zijn en vervolgens door de daders zijn overgenomen. Dit met als doel om deze te kunnen doorverkopen voor een bedrag dat lager ligt dan een maandabonnement.

Disney+ gebruikers massaal gehackt

Een onderzoek van ZDNet wees uit dat gehackte gebruikersnamen en wachtwoorden van Disney+ accounts op allerlei schimmige websites worden aangeboden. Twee slachtoffers gaven aan dat het wachtwoord dat ze gebruikte overeenkwam met hun inloggegevens bij eerdere accounts. Vandaar dat Disney zelf ook aangeeft dat een datalek bij andere bedrijven vermoedelijk de oorzaak is.

Toch waren er ook gebruikers die beweerden dat ze een uniek wachtwoord hadden opgegeven. Het zou daarom ook kunnen dat de accountgegevens door middel van malware verkregen zijn.

Account beveiligen

Of er ook gevallen bekend zijn van Nederlandse gebruikers waarvan het account gestolen is weten we nog niet. Toch kan het natuurlijk geen kwaad om alsnog je Disney+ account goed te beveiligen. De makkelijkste manier om dit te doen is door een wachtwoord te nemen dat je nog nergens anders gebruikt. Dit kunnen we sowieso in alle gevallen aanraden, ook bij je accounts voor andere applicaties.

hackers
Afbeelding: Soumil Kumar (via Pexels.com)

Hoe je erachter komt of jouw account gehackt is? Als je gewoon Disney+ content zonder problemen kunt bekijken dan weet je dat er niets aan de hand is.

Verborgen pareltjes

Heb jij je account inmiddels goed beveiligd? Dan kun je met een gerust hart genieten van deze 20 verborgen pareltjes welke sinds de launch op Disney+ te bekijken.

Ook staan er inmiddels twee afleveringen van The Mandalorian op de dienst, een gloednieuwe Star Wars serie die nu al erg goed wordt ontvangen.

Reageer op artikel:
Disney+ accounts gehackt – zo beveilig je de jouwe
Sluiten