Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 07/02/2019

Captain Marvel eerste Disney Plus exclusive (verschijnt niet op Netflix)

Net als Netflix met zijn Originals, zal ook Disney flink gaan investeren in exclusieve content voor zijn streamingdienst. Disney Plus verschijnt dit jaar op de markt en zal de concurrentie aangaan met het gigantisch populaire Netflix. Een strijd die, met Captain Marvel als eerst Disney Exclusive, veelbelovend lijkt te worden. 

Captain Marvel eerste Disney Plus Exclusive

In een gesprek met de investeerders van Disney Plus heeft CEO Bob Iger niet alleen de toekomst van Deadpool onthuld. De eindbaas van Disney heeft ook bekend gemaakt dat het bedrijf afziet van de jaarlijkse omzet op het gebied van rechten. Het verkopen van filmrechten levert Disney tot nu toe zo’n 140 miljoen dollar per jaar op. De jaarlijkse licenties worden uiteraard niet meer verkocht vanwege de komst van Disney Plus. De streamingdienst moet zoveel mogelijke unieke content bieden om de strijd met Netflix serieus aan te gaan. Wat dat betreft is dat een goede eerste stap.

Het resultaat van dit besluit is dat Captain Marvel straks dus niet te zien is op Netflix. Het zat er uiteraard al eventjes aan te komen, maar de kogel is nu echt door de kerk. In 2017 maakte Disney een einde aan het contract met Netflix. Dit houdt dus in dat het Huis van de Muis een eerste echte exclusive te pakken heeft, en niet zo’n verkeerde ook. Captain Marvel behoort tot een van de meest verwachte films van 2019. Uiteraard zal deze Marvel-productie wel gewoon in de bioscopen draaien. Disney is, volgens Bob Iger, niet op zoek naar een manier om dat niet meer te doen.

“We zijn niet van plan om onze bioscoopagenda aan te passen.”

Unieke content van Marvel, LucasFilm en Pixar

Bob Iger heeft ook duidelijk gemaakt dat Disney goed gebruik gaat maken van zijn achterban. Denk hierbij aan Marvel, Pixar en Lucasfilm die exclusieve content voor Disney’s streamingdienst gaan leveren. Zo zijn de geruchten rondom een Loki serie al lang en breed voorbij gekomen en zal The Mandalorian, een serie over Star Wars’ Bobba Fett, ook zijn opwachting maken. Maar daar blijft het dus niet bij.

“We beschikken over een flink aantal creatieve breinen binnen ons bedrijf. Veel van hen zullen tijd en talent volledig gebruiken om content te produceren voor Disney Plus.”

Op dat gebied heeft Bob Iger het niet alleen over Marvel, Lucasfilm of Pixar, maar ook over National Geographic. De zender moet zich gaan richten op unieke producties voor de dienst. Daar komt dan ook nog eens bij kijken dat Disney 21st Century Fox heeft overgenomen. Dat het een zware klus wordt voor Netflix wisten we al, maar dat de strijd nog niet gestreden is mag inmiddels wel overduidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Captain Marvel eerste Disney Plus exclusive (verschijnt niet op Netflix)
Sluiten