Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 15 mei 2019

Komt er ook een derde Star Wars serie op Disney Plus?

Zoals jullie inmiddels wel weten komt streamingdienst Disney+ steeds dichterbij. Men heeft al laten weten dat gebruikers naast Disney klassiekers ook van twee gloednieuwe Star Wars series kunnen gaan genieten. Het lijkt er nu echter op dat er nog een derde serie bij zal komen. Het doel van deze content is het gat dat tussen de aankomende Star Wars films op te vullen.

Disney+ krijgt maar liefst 3 Star Wars series

Net zoals Netflix zal ook het aankomende Disney+ eigen, unieke content krijgen. Naast dat enkele Marvel personages een eigen serie krijgen wordt ook Star Wars niet vergeten. Men laat nu echter weten dat er niet twee maar drie series rondom deze populaire franchise gaan komen.

De reden hiervoor is blijkbaar omdat er na The Rise of Skywalker, de aankomende film die dit jaar uitkomt, pas in 2022 weer een Star Wars film verschijnt. Dit gat is voor Disney blijkbaar te groot. Vandaar dat ze dit willen opvullen met nóg een serie.

Disney Plus Knights of the old republic Star Wars

De derde serie zal zich wederom in het Star Wars universum afspelen. Verdere details zijn nog niet bekend, behalve dat het hier om live-action gaat en het project in 2022 zijn première krijgt. Vermoedelijk nog voor de Star Wars van dat jaar.

Ondanks dat extra content eigenlijk altijd welkom is op een streamingdienst vragen wij ons af of dit eigenlijk niet een beetje teveel van het goede is. Toch zullen we Disney het voordeel van de twijfel geven. Want mocht één van de series nou gaan tegenvallen, dan heb je altijd nog twee andere.

The Mandalorian en Rogue One

The Mandalorian zal meteen te zien zijn als Disney+ live gaat. Het daarop volgende Rogue One zal echter pas in 2021 te zien zijn. De series zullen exclusief te bekijken zijn voor leden van de eerdergenoemde streamingdienst.

Disney+ zal vanaf 12 november beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Wij zullen in Nederland echter moeten wachten tot 2020. Lees hier een interessant opinieartikel rondom de strijd tussen online videodiensten.

Reageer op artikel:
Komt er ook een derde Star Wars serie op Disney Plus?
Sluiten