Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 08/03/2019

Disney Plus: komen alle klassiekers naar Netflix-concurrent?

Eerder deze week werd bekend dat Disney Plus, de grote Netflix-concurrent, als eerste in Nederland getest gaat worden. De dienst komt naar ons land voor technische testen, maar wij hebben voornamelijk interesse in de content. Sinds de bekendmaking van de komst van Disney Plus is er namelijk een vraag die onze dagen vullen: komen alle Disney klassiekers ook naar de streamingdienst? 

Alle Disney klassiekers naar Netflix-concurrent?

Sinds de aankondiging van Disney Plus, het grootste gevaar voor Netflix, is er een vraag die de wandelgangen weet te vullen. “Krijgen we alle Disney klassiekers te zien op het platform?” Een terechte vraag die wij hier op de redactie ook regelmatig hebben uitgesproken. Disney staat natuurlijk bekend om de legendarische films als The Lion King, Bambi en Assepoester. Echter was er tot op heden nog geen woord over deze klassiekers in combinatie met Disney Plus. Gelukkig is daar, in een meeting met aandeelhouders van Disney, vandaag verandering in gekomen.

Volgens Variety heeft Disney vandaag het lot van zijn klassiekers bekend gemaakt. De grote vraag was of we deze daadwerkelijk te zien zouden krijgen op het nieuwe Disney Plus. In een meeting met aandeelhouders lijkt CEO Bob Iger het verlossende antwoord gegeven te hebben:

“Ja, Disney Plus zal uiteindelijk over de gehele Disney filmbibliotheek beschikken.”

Het wordt dus mogelijk om je favoriete films van de producent te bekijken op de streamingdienst. Iets wat gepaard zal gaan met gloednieuwe, exclusieve, content van onder andere Marvel en LucasFilm. In de afgelopen tijd is al duidelijk geworden dat Disney Plus aan de haal gaat met series als The Mandalorian en Marvel shows als Loki. De grote vraag is natuurlijk wel wanneer dit allemaal gaat verschijnen. Zo laat Iger weten dat alle Disney klassiekers “uiteindelijk” te zien zijn op het platform. Hoe lang dat vervolgens gaat duren is natuurlijk niet bekend.

Disney+ Disney streamingdienst

Een ding weten we wel zeker: ze zullen er niet vanaf de lancering opstaan. Mocht dat het geval zijn geweest, dan zou Iger met een veel duidelijker antwoord komen.

Reageer op artikel:
Disney Plus: komen alle klassiekers naar Netflix-concurrent?
Sluiten