Disney Plus komt nu ook met GroupWatch naar Nederland

GroupWatch komt nu eindelijk naar Nederland. De dienst van Disney Plus was al beschikbaar in het buitenland en nu zijn wij aan de beurt.

Wat is er nu leuker dan een serie of film kijken in je eentje? Precies! Het samen doen met vrienden en familie. Wel het liefst tegelijkertijd, anders weet je sowieso dat je weer een aantal spoilers te horen krijgt. Daar heeft Disney Plus nu een optie voor: GroupWatch.

GroupWatch naar Nederland

GroupWatch staat als gezegd al langer. Eerst konden gebruikers in Canada ervan gebruikmaken en daarna heeft Disney Plus de functie verder ontwikkelt en over meerdere landen uitgerold. Nu is ook Nederland aan de beurt. Door op een icoontje te drukken naast een film of serie, kun je tot zes mensen uitnodigen voor de functie.

Als je eenmaal samen de functie gebruikt, streamt de film of serie op Disney Plus precies op het juiste moment. Als iemand pauzeert, staat de stream ook bij de rest op pauze. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor terugspoelen. Ook is het mogelijk om te reageren op gebeurtenissen in de serie of film. Dit kan overigens alleen met emoji’s. Tekst is not done en stiekem is dat ook niet erg aangezien je niet te veel afgeleid wil worden.

Het juiste moment op Disney Plus

Wel is er een grote voorwaarde om van de nieuwe optie gebruik te maken: iedereen moet een abonnement op Disney Plus hebben. Daarnaast moet je ook allemaal in hetzelfde land zitten. Samen kijken met vrienden in het buitenland zit er dus niet in.

Overigens is Disney niet de eerste met de functie, Amazon Prime Video kent namelijk een zelfde soort optie. Dat maakt echter niet uit, want de functie in Disney Plus komt precies op het juist moment. Aanstaande vrijdag start namelijk het nieuwe seizoen van The Mandalorian. Die serie wil je natuurlijk het liefst gewoon samen kijken.

Reageer op artikel:
Disney Plus komt nu ook met GroupWatch naar Nederland
Sluiten