Mark Hofman
Mark Hofman Tech 27 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney Plus: Marvel series onderdeel van Cinematic Universe

De keuze tussen Netflix en Disney Plus, de nieuwe dienst van Disney, zal een lastige worden voor menig persoon. Echter lijkt Disney er alles aan te doen om Marvel fans aan zijn platform te binden, door unieke series te bieden op de streamingdienst. En die series zullen, als we het bedrijf mogen geloven, onderdeel worden van de Marvel Cinematic Universe. 

Marvel series Disney Plus onderdeel van MCU

Disney gaat ervoor zorgen dat Marvel fans niet hoeven te kiezen tussen Netflix en Disney Plus. De streamingdienst heeft de rechten van Stan Lee’s creaties in huis en kan dus ontzettend veel met de populaire content. Zo zal de producent met een unieke Loki serie komen, die alleen op het platform van Disney te checken gaat zijn. Fans hoeven dus geen keuze te maken, deze  wordt voor hen al gemaakt. Zeker nu losse, exclusieve, series ook nog eens tot de Marvel Cinematic Universe gaan behoren.

In de afgelopen paar jaar was Marvel’s aanwezigheid op televisie, op z’n zachts gezegd, opmerkelijk te noemen. Er was ontzettend veel te zien, er waren veel verhalen die verteld werden en het stond allemaal niet in verband met elkaar. Of we het nu over Agents of SHIELD, Inhumans of The Defenders hebben: het loopt allemaal door elkaar. Gelukkig gaan de series daar, doordat deze onderdeel worden van de MCU, op Disney Plus geen last van hebben.

Disney+

Voorheen werden de mensen die achter de series zaten, niet betrokken bij de productie van de series. In een interview met Comicbook, waar Kevin Feige ook dit nieuws bekend maakte, meldt de Marvel baas dat dit nu wel het geval gaat zijn. Op dit moment is bekend dat Disney bezig is met een Loki serie, een Vision/Scarlet serie en een Falcon/Winter Soldier serie. En die worden allemaal door dezelfde studio gemaakt.

Door deze uitspraak kunnen we er vanuit gaan dat we niet alleen sequels, maar ook prequels kunnen verwachten op Disney Plus. De streamingdienst zal naar verwachting in April dit jaar lanceren, maar officieel bevestigd is dat nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Disney Plus: Marvel series onderdeel van Cinematic Universe
Sluiten