Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 14 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney+ mocht op eerste dag al miljoenen abonnees verwelkomen

De streamingoorlog lijkt van start te zijn gegaan. Waar Apple TV+ qua content een matige start gehad blijkt te hebben doet de gloednieuwe dienst Disney+ het zoals verwacht erg goed. Het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt dat ze op de eerste dag al meer dan 10 miljoen abonnees hebben mogen verwelkomen.

Naast het grote aantal abonnees blijkt volgens Apptopia ook de Disney+ app meer dan 3,2 miljoen keer gedownload te zijn. Dit ondanks de technische problemen die de release met zich meebracht.

Disney+ heeft nu al meer dan 10 miljoen abonnees

Analisten voorspelde een tijdje geleden dat Disney in zijn eerste jaar zo’n 10 tot 18 miljoen abonnees zou gaan werven. Al blijkt nu dus dat het bedrijf dit in slechts 24 uur al voor elkaar heeft weten te boksen.

Gezien het speciaal voor de dienst gemaakte The Mandalorian op de eerste dag al zo’n 2 miljoen keer bekeken werd gaan we er vanuit dat deze Star Wars serie zeker heeft bijgedragen aan het succes van de dienst.

Disney+ logo Avengers: Endgame
Het logo van Disney+ (Afbeelding: Disney+)

Tot hoeverre het aantal abonnees nog gaat oplopen zullen we voorlopig niet weten, aangezien Disney eerder heeft aangegeven ”geen plannen te hebben om binnenkort cijfers buiten het bedrijf te delen”.

Nederlandse abonnees

Zoals jullie waarschijnlijk al hadden meegekregen konden we Disney+ in Nederland al een tijdje gratis uitproberen. Toen bleek dat kijkers met name belangstelling hadden voor content van Marvel en Star Wars. Hoeveel Nederlanders ervoor gekozen hebben om hun proefabonnement te laten doorzetten in een betaald lidmaatschap is echter niet bekend.

Er zijn sinds de internationale lancering ook flink wat extra titels in Nederland beschikbaar gekomen, waaronder Avengers: Endgame.

Aangepaste versies

Ondanks de grote belangstelling voor Disney+ zijn er echter ook een aantal klachten van gebruikers. Zo was er kritiek op de uitvoering van een aantal The Simpsons afleveringen, omdat deze dusdanig bijgesneden bleken te zijn dat bepaalde grappen niet meer uit de verf komen.

Ook schijnt er wederom een beruchte scene uit de eerste Star Wars film te zijn aangepast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Disney+ mocht op eerste dag al miljoenen abonnees verwelkomen
Sluiten