Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 19 aug 2019

Netflix-concurrent Disney Plus toch dit jaar al te gebruiken in Nederland

The Walt Disney Company heeft bekend gemaakt welke landen als eerste aan de haal kunnen met Disney Plus. Eerder werd al bekend dat Nederland bij de eerste lichting zou zitten, om vervolgens te horen te krijgen dat de dienst pas in 2020 naar Europa zou komen. Maar vandaag wordt dan toch echt bekend dat Nederland, net als Amerika en Canada, vanaf 12 november aan de slag kan met de dienst.

Disney Plus komt dit jaar nog naar Nederland

We hebben de laatste maanden al veel te horen gekregen over Disney Plus en kunnen voorzichtig bekennen dat we enthousiast zijn over de dienst. Het platform moet de concurrentie aangaan met Netflix en doet dat in Nederland al vanaf 12 november 2019. Dat maakt The Walt Disney Company vandaag bekend. Samen met de Verenigde Staten en Canada kunnen we hier in Nederland als eerste aan de haal met dienst. Vanaf 19 november worden ook Australië en Nieuw-Zeeland aan de lijst met eerste landen toegevoegd. Vooralsnog is Nederland dus het eerste land in Europa dat aan de haal kan gaan met de dienst.

En dat is tof, want Disney Plus heeft wel degelijk iets te brengen. De dienst biedt namelijk content aan van o.a. Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Uiteraard zijn veel van de unieke films en series nog in productie, maar dat wil niet zeggen dat er met lancering niets te bekijken valt. Zo krijg je met een abonnement vanaf 12 november toegang tot, bijvoorbeeld, dertig seizoenen van The Simpsons en alle klassieke Disney-films. Daarnaast zijn films als Avengers: Endgame, Captain Marvel, Toy Story 4, The Lion King (2019) en Star Wars: The Rise of Skywalker uiteindelijk ook te bewonderen.

Naast dit aanbod, dat later uitgebreid zal worden door unieke content als The Mandalorian en de Obi-Wan Kenobi serie, heeft Disney Plus ook wat voor de portemonnee te bieden. De streamingdienst biedt al vanaf €6,99 per maand een abonnement aan. Betaal je liever in een keer voor een heel jaar? Dan is het ook mogelijk om €69,99 af te tikken voor 12 maanden.

Toy Story 4 Disney Plus
Toy Story 4 (Afbeelding: Walt Disney Pictures)

Distributieovereenkomsten

Naast het feit dat Disney bekend maakt dat de streamingdienst op 12 november naar Nederland komt, wordt ook bekend dat het bedrijf wereldwijd distributieovereenkomsten heeft gesloten. The Walt Disney Company heeft deals met o.a. Apple, Google, Microsoft, Roku en Sony. Door deze afspraken is de dienst straks te bekijken op apparaten als de iPhone, de iPad, de PlayStation 4, Xbox One, Android smartphones en slimme televisies.

Kortom: genoeg te zien, op genoeg apparaten, voor een goede prijs. We zijn benieuwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix-concurrent Disney Plus toch dit jaar al te gebruiken in Nederland
Sluiten