Disney+ kondigt eerste prijsverhoging aan, gaat vanaf maart 2021 in

Disney+ hangt sinds 2019 in de lucht en zorgt met series als The Mandalorian voor populariteit. Toch is de streamingdienst pas sinds dit jaar echt overal te gebruiken en gaat het balletje in 2021 volop rollen. Het grote succes moet dus nog komen, maar dat geldt niet voor de eerste prijsverhoging.

Tijdens een groot evenement, waar Disney maar liefst 52 aankondigingen deed, werd de prijsverhoging aangekondigd. Vanaf 1 maart 2021 gaan gebruikers meer betalen.

Disney+ wordt duurder

Disney+ wordt vanaf maart 2021 een dollar duurder in Amerika. Dat is wat het bedrijf vannacht, tijdens een groot evenement, aankondigde. Waar gebruikers in het land eerder $6,99 per maand betaalden, krijgen ze iedere maand een nota van $7,99. De vraag is alleen of wij in Nederland ook binnenkort voorzien worden van een prijsverhoging. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat deze tegelijkertijd in ons land verschijnt als in de Verenigde Staten.

Disney+ heeft namelijk een vrij verdeelde uitrol achter de rug. Waar Nederland tegelijkertijd met Canada en de Verenigde Staten toegang kreeg tot het platform, moesten buren Duitsland en België nog erg lang wachten. Een prijsverhoging in de buurlanden lijkt op dit moment wel erg vroeg te zijn aangezien de streamingdienst pas net de eerste stappen zet in de landen. Maar in Nederland kunnen we al sinds eind 2019 aan de slag gaan met de dienst. Het zou dus best logisch zijn als Disney+ ervoor kiest kom ook in Nederland de prijs te verhogen.

Disney Plus
De dienst op een tablet (Afbeelding: The Walt Disney Company)

Of dat ook echt het geval is lijkt op dit moment nog niet bekend te zijn.

Net als Netflix

Het kan zijn dat sommige mensen vraagtekens hebben bij de prijsverhoging. Is het niet wat vroeg om nu al de prijs te verhogen, terwijl het aanbod nog niet heel denderend is?

Het antwoord is eigenlijk nee. Netflix heeft bijvoorbeeld de prijs in ons land ook al verhoogt, waardoor een HD-abonnement €10,99 per maand kost. Deze eerste prijsverhoging kwam misschien wel iets later dan bij Disney+, maar de streamingdienst stapt ook aanzienlijk lager in. Zeker wanneer je kijkt naar de films en series die naar Disney+ komen zou €7,99 nog steeds een uiterst goede deal zijn.

Reageer op artikel:
Disney+ kondigt eerste prijsverhoging aan, gaat vanaf maart 2021 in
Sluiten