Disney+ viert Star Wars Day met achtdelige docuserie van The Mandalorian

The Mandalorian is de eerste grote succesvolle original van Disney+ en jij als fan krijgt een uniek kijkje achter de schermen. Voor Star Wars Day 2020 (4 mei) lanceert de streamingdienst een achtdelige documentarie-serie van de original.

Vanaf 4 mei zal er iedere vrijdag een nieuwe aflevering van de documentaire verschijnen op de streamingdienst van Disney. In de serie worden we door de makers meegenomen achter de schermen. Zo krijgen we te zien hoe de eerste, en tot nu toe enige, succesvolle original van Disney+ tot stand kwam.

Disney+ komt met The Mandalorian docu

Disney+ viert Star Wars Day 2020 met Disney Gallery: The Mandalorian. Het gaat om een nieuwe documentaireserie die zich richt op de eerste original van de streamingdienst. Door middel van interviews met de cast, de crew en het productieteam volgen we het process van The Mandalorian via verschillende wegen.

Ook zien we nog nooit eerder vertoonde beelden vanuit de nabewerking en zien we gesprekken tussen Jon Favreau en de staff van de serie. In een persbericht, waar de serie bekendgemaakt wordt, laat Favreau weten dat dit een unieke kans is voor fans van de serie.

“Het is een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen en om een beter te begrijpen hoe The Mandalorian tot stand gekomen is.”

Het verhaal achter Baby Yoda

Uiteraard richt de documentaire zich ook op het verhaal achter Baby Yoda. Het personage behoort misschien wel tot een van de grootste geheimen uit de geschiedenis van het Star Wars-universum. Baby Yoda wist de show in The Mandalorian te stelen en zal dat, ongetwijfeld, ook doen in de nieuwe documentairereeks.

Verder wordt er in Disney Gallery: The Mandalorian gesproken over George Lucas, de technologie die gebruikt is, hoe de serie het gedaan heeft en het Star Wars universum. Fijn voor de fans, maar misschien nog wel fijner voor Disney.

Disney+ zit in een flinke dip

Disney+ werd voor lancering gezien als een grote concurrent voor Netflix. Iets dat het ook zeker was. Het beloofde een groot succes te worden en Disney trapte de dienst dan ook met veel bombarie af. The Mandalorian was de serie die mensen aan de dienst moest verbinden en wist dat geweldig te doen. Het ging allemaal wel heel erg lekker in november. Wat zou de volgende stap zijn?

Om heel eerlijk te zijn, zitten we daar nog steeds op te wachten. Na The Mandalorian gebeurde er eigenlijk niet veel. De dienst rolde uit naar een aantal landen, maar de producties voor andere originele content moesten nog beginnen. Het werd eigenlijk al vrij snel duidelijk dat 2020 een tussenjaar zou worden en dat Disney+ dan pas echt van de grond zou komen.

En wat dat betreft komt Disney Gallery: The Mandalorian als geroepen. De dienst heeft simpelweg nieuwe content nodig. Unieke content vooral. En daar lijkt deze documentaireserie voor te zorgen.

Reageer op artikel:
Disney+ viert Star Wars Day met achtdelige docuserie van The Mandalorian
Sluiten