Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 2 jan 2020

Disney+ krijgt in 2020 niet één, maar twee Marvel series

2019 mag dan een geweldig jaar zijn geweest voor Marvel en Disney, maar het leek er in eerste instantie op dat ze die trend in 2020 niet gingen doorzetten. Er staan weliswaar enkele nieuwe films en series gepland, maar een nieuwe Avengers: Endgame zou voorlopig even uitblijven.

Toch blijkt Disney nu meer Marvel content uit te gaan brengen dan verwacht. Zo is onlangs bekend geworden dat het voor 2021 geplande WandaVision dit jaar al op Disney+ verschijnt. Wat betekent dat er niet één, maar twee series van Marvel in 2020 aan de streamingdienst toegevoegd zullen worden.

Marvel serie WandaVision dit jaar al naar Disney Plus+

WandaVision gaat een hoofdrol hebben voor de door Paul Bettany gespeelde Vision en Elizabeth Olsen’s Scarlet Witch. Er blijkt tevens een overlap te zijn met Doctor Strange and the Multiverse of Madness, de aankomende film rondom Doctor Strange.

Naast deze serie kunnen Disney+ abonnees dit najaar ook gaan genieten van Falcon and the Winter Soldier, dat een hoofdrol heeft voor Sam ‘Falcon’ Wilson en Bucky ‘Winter Soldier’ Barnes.

Avengers Vision Marvel Disney
Vision, een van de hoofdpersonages in de aankomende WandaVision serie | Bron: The Walt Disney Company Bron: The Walt Disney Company

Qua films heeft Marvel dit jaar twee titels op de planning staan, namelijk Black Widow en The Eternals. Deze eerste is een solofilm rondom de gelijknamige Avenger en zal eind april in de Nederlandse bioscoop draaien. The Eternals zal daarentegen draaien om een groepje nieuwe helden en ergens in november verschijnen.

The Mandalorian

Het lijkt erop dat Disney het vervroegen van WandaVision voornamelijk gedaan heeft om zijn huidige abonnees zoveel mogelijk te kunnen behouden. Dit omdat er ongetwijfeld mensen zijn die vanwege het afronden van The Mandalorian hun lidmaatschap binnenkort willen opzeggen. Er komt weliswaar een nieuw seizoen, maar dat laat nog even op zich wachten. Daarnaast hebben analisten eind vorig jaar een kleine dip voor Disney+ voorspeld, die het bedrijf zoals vanzelfsprekend zo klein mogelijk gaat proberen te houden.

Meer nieuwtjes en aankondigingen rondom Disney+ zijn hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ krijgt in 2020 niet één, maar twee Marvel series
Sluiten