Disney+ rolt GroupWatch nog verder uit, Nederland moet nog wachten

GroupWatch begint steeds meer vorm te krijgen. De functie waarmee je samen met je vrienden en familie Disney+ kunt kijken wordt uitgebreid.

Disney+ timmert hard aan de weg. De streamingdienst van Disney weet steeds meer leden aan zich te binden. Het is natuurlijk een handige plaats om alle Star Wars en Marvel-films te checken die je hebt gemist. Bovendien komt volgende maand het nieuwe seizoen van The Mandalorian uit. Dat wil je natuurlijk samen met je maten kijken. Dat kan, want Disney is GroupWatch aan het uitrollen.

GroupWatch voor Disney+

Disney is al een tijdje bezig met GroupWatch. Met de functie is het mogelijk om samen met je vrienden of familie naar een serie of film te kijken. In totaal kan dat met zes anderen. Wel moeten deze allemaal lid zijn van Disney+. Het maakt niet uit op welke device je kijkt. Het kan op iOS, Android, webbrowser en gewoon via een smart tv.

Om GroupWatch op Disney+ te gebruiken click je op het icoontje op de detailpagina van een film of serie. Daar staat een apart icoontje. Dit kan je alleen starten via een telefoon of de webbrowser, wel kun je daarna gewoon op elk ander device gewoon kijken.

Elk lid van de groep kan pauzeren, afspelen, en voor- of terugspoelen. Toch is het niet mogelijk om met elkaar te chatten tijdens de uitzending. De interactie tijdens een film of serie blijft beperkt tot zes emoji’s: leuk, grappig, treurig, boos, bang en verrast.

Nog even wachten in Nederland

Hoewel de functie nu in de Verenigde Staten is gelanceerd, moeten wij in Nederland nog steeds wachten. Toch is Disney al een tijdje aan het testen met GroupWatch. Het begon in Canada op 10 september en later volgden Australië en Nieuw-Zeeland. Disney zegt dat de functie later deze herfst naar Europa toekomt.

De nieuwe functie van Disney is niet uniek. Eerder kwam Amazon Prime Video al met een gelijke soort functie. Daarmee kun je een speciale Watch Parties houden.

Reageer op artikel:
Disney+ rolt GroupWatch nog verder uit, Nederland moet nog wachten
Sluiten