Disney+ schrapt de gratis proefperiode van 7 dagen

Wil je Disney+ gratis uitproberen? Dan ben je nu te laat! Het bedrijf heeft besloten om de gratis proefperiode te schrappen.

In Nederland mochten wij als eerste ter wereld Disney+ uitproberen. Doordat het toen nog een testfase was, konden we meer dan een maand de nieuwe streamingdienst uitproberen. Mensen die later inschakelden hadden minder geluk. Zij hadden een week de tijd om te bepalen of Disney+ echt iets voor hen was.

Geen gratis proefperiode

Nu voert Disney weer een beleidsverandering in voor Disney+. Het is nu helemaal niet meer mogelijk om de dienst uit te testen. Het bedrijf stopt namelijk per direct met de gratis proefperiode. Dat is zuur voor mensen die de dienst willen testen. Nu ga je vanaf het begin meteen €6,99 betalen. Natuurlijk is dat niet een hele hoop geld, maar toch zonde als je erachter komt dat het niets voor jou is.

Andere streamingdiensten hebben overigens wel gewoon een gratis testperiode voor nieuwe leden. Zo kun je een maand lang gratis Netflix en Amazon proberen. Bij het Nederlandse Videoland is die periode korter. Hier kijk je twee weken voor niets. Disney gaat het dus anders aanpakken dan haar concurrenten.

Kritiek op Disney

Disney+ krijgt de laatste tijd kritiek op sociale media. Mensen vinden dat de dienst te weinig nieuwe content brengt. Er komen wel films, maar dat is te weinig volgens de gebruikers. Na een half jaar lijkt de enige echt grote original The Mandalorian. Natuurlijk heeft dat voor een deel ook te maken met de coronacrisis. Door het stoppen van opnames lijken een aantal originals vertraging op te lopen. Zo is het maar de vraag wanneer WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier op het platform zullen verschijnen. De oorspronkelijke release van The Falcon staat gepland voor medio augustus.

Toch probeert Disney hier wel wat aan te doen. Zo bracht het Artemis Fowl deze maand naar Disney+. Helaas voor de muis met de grote oren kreeg de film ontzettend slechte recensies. Gelukkig krijgt Hamilton betere kritieken. De musicalverfilming is vervroegd naar Disney+ gebracht om abonnees te pleasen. Ook gaat het The One and Only Ivan gaat niet eerst naar de bioscoop, maar komt het door de coronacrisis rechtstreeks naar Disney+. Deze film zal vanaf augustus op het platform te zien zijn.

Reageer op artikel:
Disney+ schrapt de gratis proefperiode van 7 dagen
Sluiten