Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 8 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney heeft prachtnieuws voor fans van Star Wars én Avatar

Ben je toevallig groot fan van Star Wars én Avatar? Dan heeft Disney goed nieuws voor je, want tot en met 2027 kun je elke kerst een nieuwe film uit één van die twee mega-franchises verwachten.

Disney komt met meer Star Wars…

Dat heeft de entertainmentgigant gisteren aangekondigd. Nu de tientallen franchises van Fox ook onder Disney vallen, heeft de grote muis een pittige planningstechnische puzzel te pakken. Zoveel blockbusters die in de bioscoop moeten komen, zonder elkaar in de weg te zitten…

Tot en met 2027 kun je op drie nieuwe Star Wars films rekenenen. Die gaan in 2022, 2024 en 2026 in première. Allemaal tijdens de kerst.

Eind dit jaar, 2019 dus, krijgen we nog Rise of the Skywalker. Daarna blijft het dus vier jaar lang stil, een bewuste keuze van Disney. De volgende films worden echt een los verhaal, los van de Skywalker-saga.

Oftewel, zoals CEO Bob Iger het treffend samenvat: “We nemen even rust om te resetten. Het verhaal over Luke Skywalker komt met de negende Star Wars-film tot een einde. Er komen nog andere films, maar het zal even duren.”

… en meer Avatar!

We zijn zeer benieuwd! Verder hebben we dan dus ook nog Avatar om naar uit te kijken. Na al de jaren komt er in 2021 eindelijk een vervolg op het origineel uit 2009. Avatar 2 zou aanvankelijk in 2016 uitkomen, maar fans moeten vijf jaar langer wachten.

Deel drie en vier komen vervolgens uit in 2023 en 2025. In 2027 komt er zelfs nog een vijfde deel. Zeer ambitieus en opvallend. 2009 is alweer even geleden, waardoor analisten zich afvroegen of Disney in één keer zoveel risico zou durven nemen door zover vooruit te kijken.

De komende maanden moet het verder duidelijk gaan worden wat Disney van plan is om met andere Fox-franchises te gaan doen. Dat zijn er namelijk een hoop. De grote muis heeft alleen al 400 televisiezenders overgenomen!

Meer films?

Fan van films en tech? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de series en films die ze hebben gekeken op Netflix.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Disney heeft prachtnieuws voor fans van Star Wars én Avatar
Sluiten