Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 25 mei 2018

Disney Stickman: robot is een ware acrobaat

Robotten in science fiction films zijn soms niet van echte mensen te onderscheiden, maar in de werkelijkheid hebben we nog wel even te gaan voordat het zover is. Op het moment zijn het doorgaans nog lompje dingen die niet natuurlijk kunnen bewegen. Toch zit er wel vooruitgang in en dat laat Disney (ja Disney..) zien met hun acrobatische Stickman robot.

Disney robot??

Waarom Disney precies bezig is met robotten wordt in het filmpje over de Stickman robot niet uitgelegd. Mogelijk willen ze hem in de toekomst inzetten voor de verschillende Disney pretparken of in films. In ieder geval ziet de slanke robot er wel indrukwekkend uit terwijl hij zijn kunstjes laat zien.

Disney Stickman robot

Natuurlijke salto’s

In een filmpje is te zien hoe hij als een ware acrobaat aan een draad slingert om vervolgens los te laten en na één of twee salto’s in de lucht weer te landen. Landen doet hij wel nog niet op zijn voeten, want die heeft hij niet. De robot bestaat uit drie “stokken” die zich tijdens het maken van de salto’s verdacht veel gedragen als een menselijk lichaam. Hij rolt zichzelf op tijdens het ronddraaien en vouwt zichzelf daarna weer soepeltjes uit.

Disney Stickman robot

Bewegingssensoren en lasers

Deze soepele salto’s worden mogelijk gemaakt dankzij een combinatie van inertiële bewegingssensoren en een drietal lasers. Deze zorgen ervoor dat de flexibele robot informatie krijgt over hoe hij beweegt en hoe hoog hij precies is. Hiermee weet hij precies op het juiste moment op te rollen en weer uit te strekken om op zijn “buik” weer te landen.

Iedereen lijkt de laatste tijd wel bezig te zijn met robotten. Zo zou ook Amazon bezig zijn met een eigen robot. Deze zou gaan onder de naam Vesta en zou bedoeld zijn om je in huis te helpen. Een soort bewegende Echo misschien?

 

Engadget

Reageer op artikel:
Disney Stickman: robot is een ware acrobaat
Sluiten