Streaming service van Disney blaast klassieke Disneyfilms nieuw leven in

Het is al even bekend dat Netflix er een concurrent bij gaat krijgen: Disney. Disney werkt aan een eigen streaming service die in de lente van 2019 gelanceerd zal worden. Uit een gelekt rapport kunnen we alvast een klein beetje opmaken wat we straks van het platform van Disney kunnen verwachten.

Familie-vriendelijke content

Het Amerikaanse Deadline heeft vandaag wat details bekend gemaakt over hoe de streaming service van Disney er uit zal komen te zien. Volgens het rapport zal het bedrijf in het eerste jaar dat de service beschikbaar is zo’n vier tot vijf originele Disneyfilms en series uitbrengen. Deze films en series zullen eerst in de VS beschikbaar zijn. Later zal de service zich ook uitbreiden naar andere landen in andere delen van de wereld.

Een ander detail dat duidelijk werd uit het rapport is dat op de service ook familie-vriendelijke content te vinden is. Dat sluit geheel aan bij het Disney-merk. Je zult op het platform dus geen zogenaamde R-rated films en series vinden. De content die zich meer en alleen op volwassenen richt, is te vinden op Hulu. Daarnaast blijven de meer duistere en gewelddadige series en films van Marvel beschikbaar op Netflix, waar ze nu ook al te vinden zijn.

Disney

Disney pakt het goed aan

Als we kijken naar de originele content, laten we ze even de ‘Disney Originals’ noemen, die het bedrijf op de planning heeft staan voor de service dan krijg je een goed idee hoe de service er uit komt te zien. Er zal worden voortgeborduurd op behaalde successen. Dus verwacht remakes van animatiefilms into films met ‘echte’ acteurs. Net als eerder al gebeurde met Maleficent, Jungle Book en Tarzan. Ook komt er waarschijnlijk een serie van Monsters Inc. en High School Musical.

Volgens Deadline staan projecten als ‘Lady and the Tramp‘ en ‘Stargirl‘ al op de planning, en zijn grote namen als de Spotlight-regisseur Tom McCarthy, Shirley McLaine en Anna Kendrick betrokken bij de verschillende producties. Zo werkt het bedrijf aan nieuwe verhalen, maar worden ook oude verhalen die al succesvol zijn gebleken gebruikt voor nieuwe films en series.

Dinsney

Voorlopig is de streaming service van Disney nog niet berschikbaar, en zul je het dus nog even met Netflix moeten doen. Gelukkig verschijnt daar ook regelmatig wat nieuw moois op. Wil je altijd weten wat er nieuw is op Netlfix, of op Videoland en Pathé Thuis? Dat doe je zo.

Reageer op artikel:
Streaming service van Disney blaast klassieke Disneyfilms nieuw leven in
Sluiten