Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 aug 2018

Bye Netflix: Disney lanceert streamingdienst met bizar dure serie

We weten al een tijdje dat Disney aan een eigen streamingdienst werkt, om zo de strijd aan te gaan met Netflix. De twee entertainmentgiganten werkten de afgelopen jaren nauw samen, maar daar komt binnenkort een einde aan.

Meer details streamingdienst Disney

Maar hoe gaat de dienst van de grote muis er precies uit zien? De beschikbare informatie is schaars. We weten dat films en series van Star Wars en Marvel naar de dienst komen, en dat de streamingdienst in 2019 beschikbaar zal zijn.

Ook, niet geheel onbelangrijk, wordt Disney’s geheime wapen volgens insiders ‘significant goedkoper’ dan zijn grootste concurrent. Zo kan Disney alsnog een grote klap uitdelen aan Netflix. Het bedrijf heeft niet alleen decennia aan eigen content en gigantische franchises, maar kan ook lagere prijzen slikken.

We hebben goed nieuws. De New York Times heeft een profiel gepubliceerd van marketing-genie Ricky Strauss. Hij staag aan het roer van Disney’s nieuwe platform, als president van content en marketing. Hij is dus verantwoordelijk voor hun equivalent van Netflix Originals.

Netflix Disney waarde

Het profiel brengt een aantal nieuwe details boven water. We wisten al dat het bedrijf zijn streamingdienst in een klap groot wil gaan maken met een bijzonder project: een live-action Star Wars serie van de proporties die je enkel gewend bent van Game of Thrones.

Echt een flagship-serie dus, die de fans van de gigantische franchise niet zullen willen missen. De show wordt geschreven door Jon Favreau, die met Iron Man de basis legde voor Marvel’s cinematic universe.

Ricky Strauss
Ricky Strauss

Star Wars serie krijgt megabudget

Uit het profiel blijkt dat de Star Wars serie uit tien afleveringen bestaat, en een budget heeft van 100 miljoen dollar. Oftewel: 10 miljoen dollar per aflevering. Ja, dat las je goed. Met zo’n budget kun je enkel series als HBO’s Game of Thrones en Altered Carbon vergelijken. Dat is de duurste serie die Netflix ooit afleverde.

Favreau beweert dat de “nieuwe streamingdienst wonderbaarlijke mogelijkheden biedt om verhalen te vertellen die meerdere hoofdstukken beslaan.”

Naast de zeer ambitieuze Star Wars serie meldt de Times dat Disney minstens negen films in productie of ontwikkeling heeft. Stuk voor stuk met budgetten tussen de 20 miljoen en 60 miljoen dollar. Inclusief live-action adaptaties van Lady en de Vagebond en Merlijn de Tovenaar, allebei klassiekers.

Star Wars Identities

Ook komt de Star Wars: The Clone Wars weer tot leven, en spreken bronnen zelfs van een reboot van The Muppets. Gelukkig zal Disney niet enkel afhankelijk zijn van nieuwe producties. “Minstens 5000 afleveringen van oude Disney-series zullen bij lancering beschikbaar zijn.” Voeg daar decennia aan geanimeerde films aan toe, en je hebt meteen al een bomvolle bibliotheek.

Kwantiteit is echter niet waar het volgens Strauss om draait: “Kwaliteit wordt echt van cruciaal belang.” Ondertussen werkt bijvoorbeeld Apple ook stilletjes aan zijn eigen streamingdienst. De techgigant heeft een kas vol geld, en kan de ambitieuze projecten van Disney dus evenaren. Pas maar op Netflix!

 

New York Times

Reageer op artikel:
Bye Netflix: Disney lanceert streamingdienst met bizar dure serie
Sluiten