Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 11 jul 2018

Disney kan straks stuntmannen vervangen met robots

Bij een grote film wil je veel spektakel op het beeldscherm zien, om zo een fantastisch wow-effect te ervaren. Stunts zijn daar een belangrijk onderdeel van. Soms doen acteurs hun stunts zelf, terwijl andere keren gebruik wordt gemaakt van stuntmannen. En die kunnen in de toekomst ingeruild worden door robots dankzij Disney’s Stuntronics project.

Disney maakt Stuntronics robots die als stuntman los kunnen gaan

De website Techcrunch heeft hier een fantastisch artikel over gepubliceerd. Zij hebben daarvoor gesproken met Tony Dohi, die verantwoordelijk is voor het zogenaamde Stuntronics project. In dat project wordt er gebruik gemaakt van speciale robots die in staat zijn om in de lucht aanpassingen te maken en zo op een indrukwekkende manier salto’s en andere dingen uit te voeren.

In de bovenstaande video zie je heel goed hoe het proces is verlopen. Men is ooit begonnen met een simpele paal en aan het einde van het project zie je hoe een robot als een Marvel-superheld door de lucht vliegt en perfect ingezet kan worden om een toffe stunt scene in beeld te brengen. Zeker wanneer die scene veel gevaar oplevert en niet via special effects tot realiteit kan worden gebracht is dit een handige alternatief.

Stuntronics

Omdat het project van Disney is, kan hij ook perfect worden ingezet voor stunts tijdens een liveshow in één van de vele parken die Disney over de hele wereld heeft. Op die manier krijg je als toeschouwer spektakel voorgeschoteld zonder dat een park als Disney rekening hoeft te houden met de gevaren die door de acteurs worden uitgevoerd. Ook kan een stunt elke keer hetzelfde zijn, omdat de robot gewoon bepaalde dingen kan uitrekenen en dat trucje telkens kan herhalen.

Bovendien is dit volgens de makers nog maar het begin van het project. Men wil gaan kijken hoe ze de robots van het Stuntronics in andere situaties kunnen gaan gebruiken. Wil je meer lezen over robots? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Disney kan straks stuntmannen vervangen met robots
Sluiten