Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 6 feb 2019

Disney onthult toekomst Deadpool na overname

De onderhandelingen hebben eventjes geduurd, maar Disney heeft 21st Century Fox toch echt overgenomen. Hierdoor ontstond er onzekerheid over de toekomst van films als Deadpool, welke niet persé in het straatje van de productiegigant past. Die onzekerheid komt nu eindelijk ten einde, aangezien Disney de toekomst over 21st Century Fox films bekend heeft onthuld. 

Disney over de toekomst van Deadpool

Disney is eindelijk de eigenaar van 21st Century Fox. Eind vorig jaar zette beiden partijen hun handtekeningen onder het contract, waardoor er direct wat onzekerheid ontstond bij de fans van 21st Century. Een van de grotere successen van de afgelopen jaren is toch wel de hilarische superheld Deadpool. Met twee films wist de producent als een malle te scoren, maar met Disney aan het roer lijkt de toekomst onzeker. Gelukkig maakt CEO Bob Iger een einde aan die onzekerheid.

In een statement laat de CEO weten dat Disney gewoon door blijft gaan met producties als Deadpool. De producent heeft altijd gestreden om PG-16 achtige films naast zich neer te leggen, maar de overname van 21st Century Fox lijkt daar verandering in te brengen. Disney wilde nooit haar familie-vriendelijk imago beschadigen, maar staat een gewaagde superhelden productie dus nu wel toe. Een flinke verandering voor het bedrijf wat, met ook op de aankomende streamingdienst Disney+, misschien wel ten goede is van het bedrijf.

Netflix-killer Disney Plus Disney+

Wel laat Iger weten dat de films voorzichtig naar buiten worden gebracht “zodat de consument niet kunnen verwarren”. Dit zou kunnen betekenen dat een derde Deadpool film niet zal verschijnen met een Disney of Marvel Studios logo. Kans dat deze productie onder de vlag van 21st Century Fox of Marvel geproduceerd gaat worden, is best groot.

Meer van dit soort films

Deadpool en Deadpool 2 waren echte kaskrakers voor 21st Century Fox. Disney, die al sinds eind 2017 bezig is geweest met de overname van de producent, zou wel dom zijn om er niet mee aan de haal te gaan. Maar zoals Iger zegt moet het dit wel voorzichtig doen. Het imago is inderdaad iets te kindvriendelijk om films als Deadpool uit te brengen. Toch ziet CEO Bob Iger ook wel dat het dom zou zijn om dit soort franchises de prullenbak in te schuiven. Daarom is hij van plan om dit soort films op te blijven pakken.

“We gaan, gezien de grote populariteit, door met dit soort type films.”

Door de overname van 21st neemt Disney ook direct een groot deel van de Hulu rechten tot zich. Dat zou voor de producent een prachtige manier zijn om hun PG-16 content kwijt te kunnen. Op deze manier hoeft het niet te verschijnen op hun eigen streamingdienst en behoudt de producent gewoon zijn goede reputatie. Het is slechts een theorie, maar wel een verdomd slimme.

Reageer op artikel:
Disney onthult toekomst Deadpool na overname
Sluiten