Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Pop-Culture 16 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney breekt immens record: Toy Story 4 ook over de 1 miljard

Het zijn geweldige tijden voor Disney. We hebben nog ruim vier maanden te gaan, maar 2019 is financieel gezien nu al hun succesvolste jaar ooit. Je zou denken dat het een keer op moet houden, maar voorlopig blijft het bedrijf mijlpaal na mijlpaal bereiken. Zo heeft inmiddels ook Toy Story 4 de 1 miljard status bereikt.

Ook Toy Story 4 bereikt bijzondere mijlpaal

Wederom goed nieuws voor Disney. Het in juni uitgebrachte Toy Story 4 heeft namelijk de 1 miljard dollar grens weten te overschrijden. Wat betekent dat het bedrijf maar liefst vijf films in handen heeft die dit jaar meer dan 1 miljard dollar hebben opgebracht. Eerder wisten namelijk ook Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin en The Lion King deze mijlpaal te bereiken.

Toy Story 4 Disney+
Bron: Disney (Afbeelding: Disney)

Het spreekt voor zich dat Disney het dit jaar enorm goed doet. Zo heeft het bedrijf in de eerste zeven maanden van 2019 al meer winst gemaakt dan het daarvoor in één heel jaar heeft kunnen doen.

In een eerder bericht spraken we echter over de mogelijkheid dat The Lion King Disney’s eigen Avengers: Endgame zou gaan inhalen, maar dat zien we bij nader inzien niet zo snel meer gebeuren.

Disney Plus

De vraag is nu of Disney al spijt heeft van de keuze om zich volgend jaar wat minder op films te gaan richten. Er komen weliswaar enkele interessante nieuwe titels aan, maar niets waarvan wij denken dat het zich met een Lion King of Avengers: Endgame zal kunnen gaan meten.

Het bedrijf gaat namelijk de focus leggen bij haar aankomende streamingdienst. Hiervoor zijn al enkele veelbelovende projecten aangekondigd, waaronder series rondom de Marvel personages Loki en Black Widow.

Ook zullen er een aantal Star Wars projecten op de dienst verschijnen. Naast de series komt er ook eentje waarin Obi-Wan Kenobi centraal staat. Het werd vandaag bekend dat niemand minder dan Ewan McGregor de rol hiervoor gaat herpakken.

Meer over Disney lees je in ons actuele overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Disney breekt immens record: Toy Story 4 ook over de 1 miljard
Sluiten