Disney + maakt zeer gemiste feature weer beschikbaar

Met een ruime 10 miljoen aanmeldingen in de eerste 24 uur zou je kunnen zeggen dat Disney+ een goede start had. Al bleek er op technisch gebied van alles te zijn misgegaan. Naast klachten over een vastlopende app waren er in de dagen daarna veel gebruikers die aangaven dat de ”kijk verder”-functie bij hen was verdwenen.

Veel mensen hebben echter opgemerkt dat deze handige feature inmiddels weer terug is, zo meldt website 9t05Google. Het feit dat de optie tijdelijk was verdwenen had blijkbaar te maken met bugs.

Disney + update haalt handige functie terug

Ondanks dat gebruikers van streamingdiensten vaak meerdere films of afleveringen van series op een dag kijken komt het vanwege verplichtingen (of in slaap vallen) nog weleens voor dat een bepaalde titel halverwege wordt afgezet. Vandaar dat onder andere Netflix en Videoland ervoor zorgen dat je op een later tijdstip automatisch weer verder kunt gaan op het punt waar je was gebleven.

Het spreekt voor zich dat veel gebruikers van Disney+ er niet blij mee waren dat zij deze mogelijkheid ineens niet meer hadden. Gelukkig heeft Disney er inmiddels voor gezorgd dat deze feature weer op alle platformen toegankelijk is. We hebben het zelf uiteraard ook even gecheckt en ook in Nederland bleek de ‘verder kijken’-functie prima te werken.

De interface van Disney Plus+

Een uitgebreide update voor de Disney+ app lijkt voorlopig echter nog even uit te blijven. In een eerdere verklaring gaf Disney aan dat de technische problemen tijdens de launch het gevolg waren van overbelasting, gezien er op de eerste dag alleen al miljoenen mensen van de dienst gebruik wilde maken.

Kijktips

Mocht jij zelf ook een Disney+ abonnement hebben en nog kijktips zoeken dan raden we je aan om eens wat films uit dit lijstje met Disney klassiekers te checken.

Een overzicht van de originele content die sinds de launch online staat is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Disney + maakt zeer gemiste feature weer beschikbaar
Sluiten