Disney neemt afscheid van 20th Century Fox: dit is de nieuwe naam

Het mag geen geheim zijn dat Disney de laatste 20 jaar flink wat franchises heeft opgekocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Star Wars of het Marvel Cinematic Universe. Al worden er soms ook hele bedrijven overgenomen. Zo is de grote muis sinds vorig jaar ook eigenaar van 20th Century Fox en alles wat daaronder viel.

Er is nu echter bekendgemaakt dat Disney aan rebranding gaat doen. 20th Century Fox film studio gaat voortaan ’20th Century Studios’ heten en Fox Searchlight Pictures wordt verandert in ‘Searchlight Pictures’. Het besluit om afscheid te nemen van de naam Fox is geen verrassende keuze, gezien er momenteel nog een deel van het oorspronkelijke Fox actief is – namelijk hetgeen achter onder andere Fox News en Fox Sports.

Disney verandert naam 20th Century Fox

De nieuwe namen staan gepland om binnenkort uit te rollen. Volgens Variety zal Downhill, de eerstvolgende film van Searchlight Pictures, al voorzien zijn van het vernieuwde logo. Ook is bekend welke titel voor het eerst de nieuwe uitvoering van 20th Century Studios zal zien. Het gaat hier om de avonturenfilm Call of the Wild. Deze zal op 19 februari verschijnen.

Het blijkt echter dat enkel de naam zal veranderen. Je zult de iconische openingstune hieronder nog vaker terugzien, maar dan alleen zonder het woord ”Fox” erin:

Naast het verwarrende element zal Disney misschien ook deze keuze gemaakt hebben omdat ze een eventuele politieke associatie met Fox News wilde voorkomen.

Aankomende films

Ondanks de naamsverandering gaan de eerder geplande films van 20th Century Studios gewoon door. Zo staan momenteel onder andere The New Mutants, Free Guy, The King’s Man en Deep Water op het lijstje. Ook de aankomende 4 nieuwe Avatar delen zullen in samenwerking met 20th Century Studios geproduceerd worden.

Meer van dit soort nieuwtjes, aankondigingen en trailer zijn dagelijks te vinden in ons speciale overzicht voor films en series.

Reageer op artikel:
Disney neemt afscheid van 20th Century Fox: dit is de nieuwe naam
Sluiten