Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 29 jul 2019

Disney mag Aladdin verwelkomen tot de 1 miljard club

Disney heeft het maar makkelijk. Gezien het de rechten in handen heeft van Star Wars, Avatar, Marvel en de Disney films zelf is het bedrijf voornamelijk haar eigen concurrent. Dit is ook afgelopen weekend weer gebleken, toen er weer een film de 1 miljard mijlpaal heeft weten te behalen. Al is de kans aanwezig dat er deze maand nog een film is die dat bedrag aantikt.

Aladdin bereikt mijlpaal

Of je het nou wel of niet leuk vind dat Disney haar eigen films opnieuw laat maken, het brengt wel een hoop geld op. Zo is de opbrengst van Aladdin onlangs gestegen tot een bedrag dat hoger is dan 1 miljard dollar.

Ook het onlangs verschenen The Lion King doet het zoals verwacht erg goed aan de bioscoopkassa. De film heeft wereldwijd namelijk in nog geen twee weken tijd al een ruime 962 miljoen dollar op weten te brengen. Dit is een prestatie waar Aladdin meer dan twee maanden voor nodig had.

Lion King Disney

Het is hierdoor onvermijdelijk dat The Lion King uiteindelijk ook de 1 miljard zal voorbijstreven en in hetzelfde rijtje als Avengers: Endgame, Spider-Man: Far From Home, Captain Marvel en sinds kort ook Aladdin terecht zal komen. Dit omdat al deze Disney films meer dan 1 miljard dollar hebben opgehaald.

Al deze successen hebben er tevens voor gezorgd dat Disney als het gaat om de jaaropbrengst nu al haar eigen record heeft weten te verbreken. In 2016 wist het bedrijf namelijk alles bij elkaar 7,61 miljard binnen te harken, terwijl de opbrengt van 2019 nu al op 7,67 miljard bedraagt.

De kans is echter groot de opbrengsten aan het eind van dit jaar nog veel hoger zullen liggen. Dit omdat in december Star Wars IX: The Rise of Skywalker verschijnt en Disney ook die franchise in handen heeft.

Disney Plus

Naast Star Wars is er dit jaar nog een ding dat de winst van Disney een flinke boost kan geven. In november verschijnt namelijk Disney Plus, een streamingdienst met daarop exclusieve Disney content. De kans is groot dat dit serieuze concurrentie voor Netflix gaat worden. Meer over deze aankomende service is te lezen in ons Disney overzicht.

 

Reageer op artikel:
Disney mag Aladdin verwelkomen tot de 1 miljard club
Sluiten