Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 15 sep 2020

Disney en Vodafone slaan handen ineen voor nieuwe smartwatch voor kinderen

Smartphones zijn anno 2020 onmisbaar geworden in ons leven en daarmee wordt de smartwatch ook steeds nuttiger. Ook voor kinderen, zo vinden Vodafone en Disney.

Althans, dat zullen de twee partijen bedacht hebben toen ze met dit plan kwamen. Disney en Vodafone slaan de handen namelijk ineen voor de productie van een premium smartwatch.

Vodafone en Disney maken smartwatch voor kids

De ‘premium smartwatch’ van Disney en Vodafone moeten voor het einde van het jaar het daglicht hebben gezien. De slimme horloges, die de twee partijen verkopen onder de naam Kids Smart Watch, worden voornamelijk in Europa uitgebracht. Wat de smartwatch te bieden heeft qua specificaties is op dit moment nog niet bekend. Wat we wel weten is dat er verschillende Disney-figuren op te zien is.

De smartwatch zal vallen onder de Smart Tech-lijn. Vodafone slaat voor deze deal de handen ineen met Disney, maar bracht eerder onder dezelfde lijn de Curve-tracker met gps aan. Daarnaast is ook Yves Behar, met zijn fuseproject, betrokken bij de ontwikkeling van de smartwatch. De Kids Smart Watch ligt wat dat betreft dus in goede handen. Behar was onder andere ook verantwoordelijk voor de One Laptop Per Child en de Edge-horloges van het merk Movado.

De Kids Smart Watch moet in ieder geval in Duitsland te verkrijgen zijn. Dat komt, omdat het persbericht via de Duitse tak van Vodafone naar buiten wordt gebracht. In welke landen de smartwatch van Disney en Vodafone nog meer verschijnt is op dit moment nog niet bekend. Daarbij weten we dus ook niet of de Nederlandse markt aan de beurt komt.

Disney
Vodafone Disney smartwatch
De twee partijen (Afbeelding: Vodafone en Disney)

Nieuw slim horloge van Apple

Naast het de Kids Smart Watch wordt de smartwatch-markt vanavond nog verder uitgebreid. Apple, de maker van onder andere de iPhone, kondigt vanavond naar alle waarschijnlijkheid ook een nieuwe smartwatch aan. De verwachting is dat het om de Apple Watch Series 6 gaat, maar op dit moment is dat nog niet 100% zeker.

Benieuwd wat het vanavond gaat worden? Dan kan je hier de livestream van het evenement volgen.

Reageer op artikel:
Disney en Vodafone slaan handen ineen voor nieuwe smartwatch voor kinderen
Sluiten