Disney+ weigert om Deadpool en Family Guy toe te voegen

Disney mag dan bekend staan als een bedrijf dat er alles aan doet om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar blijkt nu toch zijn principes te hebben. Het bedrijf weigert namelijk om Deadpool en series als Family Guy aan zijn streamingdienst Disney+ toe te voegen.

Dit terwijl Disney vanwege de overname van 21st Century Fox wel de rechten heeft om deze titels te huisvesten. Vermoedelijk komt deze keuze voort uit het feit dat beide titels R-Rated zijn, wat betekent dat het alleen door mensen ouder dan 16 jaar bekeken mag worden.

Disney wil geen R-Rated content op haar streamingdienst

In een recent interview met Bloomberg gaf Disney CEO Bob Iger aan dat zowel Deadpool als Family Guy op Hulu, een andere streamingdienst, blijven staan. Dit terwijl met name Deadpool wel bij Disney+ zou passen, gezien het een Marvel titel is.

Het weghouden van R-Rated titels is hoogstwaarschijnlijk gedaan omdat het bedrijf koste wat het kost haar kindvriendelijke imago wilde behouden.

Deadpool 2 review Deadpool 2 Blu-ray review
Deadpool | Bron: 20th Century Fox

Gezien Hulu voor een groot deel ook in handen van Disney is kan het bedrijf alsnog een beetje aan de eerdere genoemde titels verdienen. Al zorgt deze keuze er hoogstwaarschijnlijk toch voor dat een abonnement op Disney+ voor bepaalde mensen wat minder aantrekkelijk zal zijn. Of het wat meer kindvriendelijke Once Upon A Deadpool wel beschikbaar komt is nog niet bekend.

Marvel series

Ondanks dat het ontbreken van Deadpool voor veel Marvel fans wellicht een flinke teleurstelling zal zijn, heeft Disney daarvoor in de plaats wel een hoop andere Marvel content voor haar streamingdienst laten maken. Zo zullen fans kunnen gaan genieten van series als The Falcon and The Winter Soldier, Loki, WandaVision, Hawkeye, Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk.

De dienst zal op 12 november officieel gelanceerd worden en gebruikers direct toegang geven tot zo’n 600 films en series. Een overzicht van wat je precies kunt verwachten is hier te lezen.

Reageer op artikel:
Disney+ weigert om Deadpool en Family Guy toe te voegen
Sluiten