Disney wijzigt de iconische naam van 20th Century Fox

20th Century Fox is een van de grootste en bekendste filmstudio’s ter wereld. Toch gaat deze naam na 85 jaren ter ziele.

Wie herkent de openingsmelodie van 20th Century Fox nou niet. De trommels en blaasinstrumenten die voor de intro zijn gebruikt zijn legendarisch. Net zoals de leeuw van MGM en de opening van Universal krijg je al meteen kippenvel en weet je dat jouw film snel gaat beginnen. Toch zal de iconische naam niet meer lang bestaan, want Disney wil de naam van de studio gaan veranderen.

Geen 20th Century Fox meer

Wellicht heb je het aan het begin van dit jaar al gemist dat de naam van het moederbedrijf al is veranderd. Dat heet sinds januari 20th Century Television. Nu moet ook de naam van de filmtak eraan geloven. In plaats van 20th Century Fox gaat het voortaan door het leven als 20th Television.

Daarmee komt een einde aan een iconische naam. 20th Century Fox bestond 85 jaar. Sinds seen jaar is het eigendom van Disney dat ongeveer 60 miljard euro voor het bedrijf overhad. De magische muis wil persé de naam Fox uit de naam. Volgens de BBC komt dit omdat het niet geassocieerd wil worden met de rechtse televisieomroep Fox, wat eigendom is van Rupert Murdoch. Waarom Disney ook Century uit de naam wil voor de films is echter een raadsel.

Niet de enige filmstudio met een nieuwe naam

20th Century fox is niet de enige naam die Disney heeft veranderd sinds de overname van het mediabedrijf. Zo heten ABC Studios en ABC Signature Studios naar ABC Signature en Fox 21 is veranderd in Touchstone Television.

“Onze nieuwe studionamen en logo’s luiden een nieuw tijdperk in voor ABC Signature, 20th Television en Touchstone Television, terwijl we hun rijke geschiedenis en de creatieve kracht van de Walt Disney Company eren,” laat Craig Hunegs weten, president van Disney Television Studio’s.

Toch is er ook nog goed nieuws. Aan de intro van 20th Century Fox wordt niet getornd. De spotlight en de fanfare-tune blijven we gewoon voorafgaand aan de films zien.

Reageer op artikel:
Disney wijzigt de iconische naam van 20th Century Fox
Sluiten