Disney+ komt met Zenimation, een serie met alleen relaxerende geluiden

Fragmenten van Disney-producties zien met alleen maar relaxende geluiden? Dat kan nu op Disney+ met Zenimation.

Wil je even helemaal zen worden, maar heb je niet een Japanse vijver met waterval in de tuin? Dan kun je nu ook terecht op Disney+. Het bedrijf van de muis met grote oren heeft Zenimation opgestart. Een serie waarin alleen maar relaxerende geluiden zijn te zien onder beelden van Disney-films.

Zenimation

In totaal bestaat de serie uit tien afleveringen die ieder weer een ander thema hebben. Zo hebben ze namen als Water, Cityscapes, Nature, Discovery en Flight. Elke aflevering duurt tussen de zes en tien minuten, dus waarschijnlijk heb je deze serie snel gebingewatched. Maar goed, daar gaat het ook niet om. Het zijn vooral korte momenten om tot rust te komen.

Korte afleveringen

De hoofdstukken zitten goed in elkaar en het is eigenlijk niets meer dan een filmmoment met rustige geluiden eronder. Een hoofdstuk bestaat uit verschillende fragmenten van films die aan elkaar zijn gemonteerd. De teksten zijn er uitgehaald, dus je hoort alleen maar de geluiden van de scènes. Dit alles verloopt erg vloeiend omdat de scènes naadloos in elkaar overgaan. Zo maak je in de aflevering Flight eigenlijk een lange vliegreis van 7 minuten, waarin je onder andere meevliegt op het tapijt van Alladin en wordt meegenomen in de klauwen van een grote arend. Het effect is dat je in die tijd behoorlijk tot rust komt.

Disney+

Zenimation is een van de series die speciaal is gemaakt voor Disney+. Het bedrijf heeft nog niet zoveel content gemaakt dat speciaal voor hun streamingdienst is, dus dit is een goede aanvulling. Het is belangrijk voor Disney om te kijken hoe ze nieuwe content naar hun streamingdienst kunnen brengen, aangezien producties als The Falcon and the Winter Soldier en WandaVison vertraging lijken op te lopen door de coronacrisis. Disney plus besloot daarom ook eerder om Artemis Fowl en Hamilton al eerder op hun platform te zetten.

Reageer op artikel:
Disney+ komt met Zenimation, een serie met alleen relaxerende geluiden
Sluiten