Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 4 apr 2018

Naar Mars? Met Disney vlieg je in de Millennium Falcon

Elon Musk wil over een paar jaar mensen naar Mars sturen, maar Disney lijkt iets veel interessanters in de aanbieding te hebben: een ritje in de Millennium Falcon. Volgend jaar krijgen Disneyland en Walt Disney World Resorts een heuse Millennium Falcon flight simulator, die niet zou moeten onderdoen voor “the real thing”.

Simulatie met acht Nvidia GPU’s

Om de simulatie zo realistisch mogelijk te maken heeft Disney behoorlijk wat rekenkracht in moeten slaan. Hiervoor werkt het bedrijf samen met Nvidia, die je waarschijnlijk kent van de grafische kaart in je laptop. Om te zorgen voor een real-time ervaring in ultra-high resolutie, worden maar liefst acht Nvidia P6000 GPU’s gebruikt.

Tijdens een Nvidia GTC conferentie, werd onlangs wat meer over het project verteld. De nieuwst game engine wordt tot het uiterste gebruikt om een realistische simulatie neer te zetten.

Millenium Falcon Disneyland

Millennium Falcon voorbereiden op hyperspace

Naast Nvidia werken ook Lucasfilm’s ILMxLAB en Epic Games aan de simulator mee. Epic Games levert de Unreal Engine, die nodig is om de ervaring af te maken. Disney heeft multi-GPU workflows moeten bouwen, welke geïntegreerd worden in de game engine van Epic Games. Uiteraard is er behoorlijk wat power nodig voor de flight simulator, aangezien enthousiaste bezoekers aan de gang mogen met de vuurkracht van het schip en de Falcon mogen voorbereiden voor een sprong in hyperspace.

Millenium Falcon Han Solo

Star Wars: Galaxy’s Edge

Als je van Star Wars houdt, moet je zeker een bezoek brengen aan Disneyland. Disney is bezig met het bouwen van “Star Wars: Galaxy’s Edge”. Dit is een speciaal gedeelte  van het pretpark, dat helemaal om Star Wars draait.

Daar zul je onder andere  de Millennium Falcon in kunnen stappen, maar er staat nog veel meer Star Wars glorie op het programma. Als het goed is kun je volgend jaar je Star Wars obsessie daar botvieren.

Over Star Wars en Epic Games gesproken. Onlangs liet Epic Games zijn populaire Unreal Engine 4 zien tijdens de jaarlijkse Game Developers Conference in San Francisco. En om te demonstreren hoe goed hij werkt, hoort er uiteraard een demo  bij. Star Wars was één van de gelukkigen en in de techdemo draaide het allemaal om lichteffecten en Stormtroopers.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Naar Mars? Met Disney vlieg je in de Millennium Falcon
Sluiten