Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 jul 2019

Disney’s Mulan: Bekijk hier de eerste beelden

Disney is druk bezig om zijn catalogus aan animatiefilms om te zetten naar real-life action films. Eerst was het Belle en het Beest, vervolgens verscheen Aladin en binnenkort verschijnt de Leeuwenkoning in een nieuw jasje. En daar blijft het niet bij. Onlangs werd bekendgemaakt dat er voor de Kleine Zeemeermin een hoofdrolspeelster is gekozen en voor Mulan zijn de opnames inmiddels grotendeels voltooid en is de film in productie. En van die film kunnen we nu de eerste beelden van bekijken.

Disney Mulan in een nieuw jasje

De film Mulan verscheen in 1998 en was een behoorlijk succes. De animatiefilm bracht meer dan 300 miljoen dollar in het laatje. Het vertelt het verhaal van Hua Mulan, die uit een belangrijke Chinese familie komt. Ze wordt opgevoed als een dame die een toekomst voor haar heeft liggen waarbij ze uitgehuwd wordt. Wanneer de oorlog uitbreekt en de keizer eist dat er vanuit elk gezin één man wordt gerekruteerd om te vechten, besluit zij de plaats van haar vader in te nemen en zich te voordoen als een jongen. De nieuwe film volgt hetzelfde verhaal en de eerste beelden kun je hieronder bekijken.

In de film zien we acteurs als Yifei Liu als Mulan, Donnie Yen als Commander Tung, Jason Scott Lee als Böri Khan, Yoson An als Cheng Honghui, Gong Li als Xianniang en Jet Li (de enige naam die bij ons echt een belletje doet rinkelen) als de Emperor. Het duurt nog wel een tijdje voordat je de film in de bioscoop kunt zien. In de lente van 2020 moet hij verschijnen.

De eerste trailer smaakt in elk geval naar meer. Toch missen we nog een belangrijk element. In het origineel maken we kennis met het kleine draakje Mushu, die voor de humor zorgt in de animatie. Of Mushu ook gaat passen in een remake als deze, dat is nog de vraag. Liever vandaag iets gaan kijken? Bezoek dan hier ons overzicht om te zien wat er op Netflix beschikbaar is.

Reageer op artikel:
Disney’s Mulan: Bekijk hier de eerste beelden
Sluiten