Jelle van Es
Jelle van Es Tech 31 aug 2018

3D-geprint huis van de toekomst wordt werkelijkheid

Op het gebied van 3D printing worden er steeds meer stappen gezet en lijken de mogelijkheden haast eindeloos. In de Verenigde Staten wordt nu gewerkt aan een nieuw project. Daar wil het architectenbureau van WATG’s Urban Architecture Studio een zeer speciaal huis gaan bouwen van 3D printing mogelijkheden. En het is niet een concept. Het moet later dit jaar echt gaan gebeuren en dat maakt het eigenlijk alleen maar spectaculairder.

Een 3D geprint huis met opmerkelijke curven

Het huis moet gebouwd worden op het grondgebied van de Chattanooga State College in Chattanooga, wat weer ligt in de Amerikaanse staat Tenneseee. En het wordt geen klein huisje. Er moet ruim 300 vierkante meter aan woonoppervlakte gaan komen, waardoor het dus ideaal is om met een gezin daar te gaan wonen.

3d print huis

Opvallend aan het huis, buiten de manier waarop het gebouwd gaat worden, zijn de curven. Er lijkt geen enkele rechte muur te zijn, terwijl het volgens de bedenker tegelijkertijd wel stevig moet gaan worden. Het is kort door de bocht een andere manier van bouwen. Het idee van dit huis is gebaseerd op de Case Study Houses die in de jaren vijftig van de vorige eeuw werden gebouwd. Er is zodoende ook veel ruimte voor glas dat het daglicht naar binnen laat komen.

3d print huis

Op die manier heb je als je binnen zit het gevoel dat je één wordt met de natuur. We hopen alleen wel dat het gebouw gebruik maakt van een goed airco-systeem. Anders krijg je waarschijnlijk eenzelfde effect als een kas. Het is echter een huis dat geen voetdruk op het niveau achterlaat. Zo komt het via de zon aan energie.

3d print huis

Wil je meer weten over dit project? Dan kun je terecht op de pagina van de bedenker. Wil je meer lezen over 3D printing en de mogelijkheden daarvan? Dan hebben we hier een mooi overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3D-geprint huis van de toekomst wordt werkelijkheid
Sluiten