Dit is Apple’s nieuwste product: een zelfbesturende mini-drone

De eerst volgende keer dat je een Apple Store binnenloopt, bestaat er de mogelijkheid dat je een vreemd, zoemend geluid van boven hoort komen. Grote kans dat het de volledige autonoom vliegende Hover Camera Passpoort-drone is.

Vanaf heden is de selfie-drone te koop in vijf landen en via de online webshop van Apple. Nederland hoort helaas nog niet bij de eerste vijf landen. Het vliegende cameraatje wordt geproduceerd door Zero Zero Robotics, maar is voorzien van het typische strakke en gebruiksvriendelijke design van Apple – waarvoor de tech-gigant nu al de prestigieuze iF Design Award heeft gewonnen. Beschouw dit dan ook niet als een iDrone, maar als een samenwerking tussen de twee ontwikkelaars.

Hij volgt je waar je ook gaat

Wat de drone zo uniek maakt is – naast het handzame formaat – dat ‘ie autonoom vliegt en jou overal volgt waar je maar gaat. Het apparaatje houdt je via gezichtsherkenning in de gaten, filmt elke stap die je maakt in 13MP en stuurt de beelden instant naar je device. Het is dus zelfs mogelijk om de beelden direct te streamen.

apple drone

De camera kan ingesteld worden op vier standen: fietsen, hardlopen, 360-spin en orbit. Tijdens de orbit-stand vliegt de drone rondjes om het ingestelde object heen. Zelf de (onzichtbare) touwtjes in handen houden? De Hover Camera Passpoort is ook te besturen via een app op je smartphone. Het ding bestellen kan hier voor vijfhonderd dollar.

Drones worden tegenwoordig overal voor ingezet. Zelfs vreemdgangers worden gewaarschuwd: drones verraden namelijk je geheim.

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.