Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 2 mei 2018

Dit biertje wordt speciaal gemaakt voor je ruimtereis

Er zijn steeds meer bedrijven die zich bezig houden met de mogelijkheid om consumenten een ruimtereis te laten maken. Daarvoor moet je wel een klein fortuin neerleggen, maar dan heb je voortaan op feestjes wel het hoogste woord. En op papier lijkt zo’n ruimtereis ook echt fantastisch. Het aanzicht van onze kleine planeet vanuit de ruimte is iets waarvoor je eigenlijk astronaut zou willen gaan worden. Het is een moment die je voor altijd bij zou blijven.Een volgens de makers van Vostok Space Beer verdient dat een klein feestje met je eigen speciale biertje dat gemaakt is voor in de ruimte.

Biertje voor in de ruimte

Het biertje Vostok Space Beer wordt gemaakt door 4 Pines Brewing in samenwerking met Saber Astronautics. Gezamenlijk hebben zij dit eerste biertje gemaakt dat speciaal in de ruimte kan worden genuttigd. Daarbij heeft men rekening gehouden met de elementen waar je in de ruimte mee te maken krijgt.

Denk daarbij aan het ontbreken van zwaartekracht, maar ook hoe jouw lichaam reageert op de ruimte. Zo zwelt je tong op en proef je minder. Met Vostok Space Beer zou je volgens de maker heel wat smaak proeven en wordt het bovendien geproduceerd in een speciale fles, waardoor je het makkelijk kunt drinken.

Voor dit project heeft de maker nu een Indiegogo-campagne lopen. Of het biertje er echter ooit gaat komen, dat is nog maar zeer de vraag. Men wil namelijk een miljoen dollar gaan ophalen en daarbij wordt één lullig voor 279 dollar aan de man gebracht. Dat komt neer op 230 euro.

biertje
biertje

Daar kun je op de grond heel wat bier voor halen. En daarbij wordt het biertje ook nog geen eens verstuurd. Je moet het gaan ophalen in het Verenigd Koninkrijk. Wil je er gelijk een Zero Gravity-vlucht bij hebben, dan is dat voor 40.000 dollar mogelijk. Nee, wij houden het liever op een lekker biertje onder de douche.

Reageer op artikel:
Dit biertje wordt speciaal gemaakt voor je ruimtereis
Sluiten