Daniel Koster
Daniel Koster Cars 1 jan 2016

Dit concept is een eerbetoon aan het iconische ontwerp van de Citroën DS

Het is het jaar 1955 en Citroën doet een nieuwe auto uit den doeken. Het ontwerp is prachtig en zal jarenlang in het geheugen gegrift staan. Zelfs nu, zeventig jaar later, is de Citroen DS meteen een auto waar een beeld bij in het brein naar boven springt. En om dit zeventig-jarig bestaan te vieren is de auto met een concept in een nieuw jasje gestoken. Check ‘m snel hieronder om te zien wat jij ervan vindt.

De Citroën DS in een nieuw jasje

De Franse ontwerper Jean-Louis Bui, werkende bij Etud-Integral, is diegene die de eer heeft om de prachtige DS een moderner uiterlijk te geven. Deze auto stond in de beginjaren van zijn bestaan bekend als een futuristische auto. De kenmerkende vorm van de auto zou ‘m aerodynamisch maken en een rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van de automobiel in zijn geheel. Met dit concept wordt daar eer aan gedaan. En niet enkel aan de DS trouwens, want ook de Citroën CX en -SM dienden als inspiratiebronnen voor deze nieuwere versie van de DS.

Helaas een concept

Zoals we eerder al zeiden is dit helaas een concept. Wel een tof concept naar onze mening, en zeker een tof eerbetoon aan een legendarische auto. En wie weet, misschien wordt Citroën hier wel door geïnspireerd om met een vernieuwde versie van de DS te komen!

Reageer op artikel:
Dit concept is een eerbetoon aan het iconische ontwerp van de Citroën DS
Sluiten