Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 25 sep 2018

Dit is de elektrische motor van de toekomst

Op het gebied van elektrische auto’s is er al veel gaande. Tesla is het bekendste voorbeeld, maar buiten dat zijn er zeer veel traditionele autobedrijven ook bezig om hun lijn aan elektrische auto’s te introduceren of uit te breiden. Bij de motoren lijkt het introduceren van een elektrische variant wat lastiger. Toch zien we hier en daar concepten die veel belovend zijn. Dat kunnen we zeker ook zeggen van de Hera, een elektrische motor van Curtiss Motorcycles.

Maak kennis met een heerlijke elektrische motor

Curtiss Motorcycles heeft voor de onthulling van Hera eerder al laten weten met de Zeus te komen. Hera en Zeus zijn goden uit het oude Griekenland en de namen passen goed naast elkaar. Waar de Zeus binnenkort op de markt moet komen, moeten we voor de Hera nog even wachten. Het concept moet in 2020 werkelijkheid gaan worden.

elektrische motor

De Hera wordt voorzien van een V8 batterij en een E-twint motor en kent een 66 inch wheelbase. De maker van de motor heeft zich voor het design laten inspireren door Glenn Curtiss zijn motor. In 1907 wist hij met de V8 motor een snelheidsrecord neer te zetten van ongeveer 220 kilometer per uur. Dat was voor zijn tijd zwaar ongekend en zorgde er voor dat Curtiss de bijnaam ‘Fastest Man of Earth’ kreeg.

Veel harde informatie over de Hera elektrische motor is er nog niet. Wel weten we dat hij gebruik maakt van acht cylinders aan high-density lithium-ion batterijen. Buiten dat wete we dus niks van maximale snelheden, hoe groot het bereik gaat zijn wanneer je de motor volledig hebt opgeladen en natuurlijk hoe lang het opladen zal gaan duren. Het is op dit moment dan ook voornamelijk genieten van het enige plaatje dat van de Hera is uitgegeven. Want het is wel een apart geheel, waarvan we niet kunnen wachten om dat op de weg zelf te zien. Meer over auto’s en motoren vind je hier.

Reageer op artikel:
Dit is de elektrische motor van de toekomst
Sluiten