Noah Korevaar
Noah Korevaar Home 31 mrt 2018

Dit flinke energieneutrale huis bouw je in slechts vier dagen

Voor mensen die net als ik in een appartement ter grootte van een luciferdoos wonen, is dit huis er eentje om bij weg te dromen. Architecten van het Franse bureau Mulitple Studio bedachten een manier om in slechts vier dagen tijd een energieneutraal huis van 130 vierkante meter te bouwen.

Het huis kost ongeveer tussen de 1100 en 1700 euro per vierkante meter. Op dit moment is het helaas alleen nog beschikbaar in Frankrijk, maar het bureau hoopt het Popup House binnenkort door heel Europa te kunnen leveren.

Hoe werkt het precies?

Als een normaal huis gelijk staat aan een design-meubelstuk, is dit Popup House een Ikea-kast. Het is namelijk makkelijk zelf in elkaar te zetten. De woning bestaat uit een houten frame, een plaatmaterialen houten vloer en isolatieblokken.

De boel wordt bij elkaar gehouden voor houtschroeven. Net zo simpel als het in elkaar zetten van een lego-huis, dus.

Alle ‘ingrediënten’ worden door het architectenbureau op maat geleverd. Het enige wat je voor dit huis nodig hebt? Een stuk grond, een boormachine, tijd en een beetje ruimtelijk inzicht. (Met andere woorden: een afrader voor de mensen die een Ikea-kast al een ramp vinden).

Wie wil, kan het Popup House bovendien als een Passiefhuis bouwen. Dat houdt in: een huis dat zo goed geïsoleerd is dat het negentig procent minder energie nodig heeft om verwarmd te worden. Doordat het zo weinig nodig heeft om warm te worden, heeft het huis al genoeg aan de zon, de eigen lichaamswarmte, lampen en bijvoorbeeld een televisie die aanstaat. Goed voor je portemonnee én het milieu dus.

Wie heeft er nog een stuk grond over?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit flinke energieneutrale huis bouw je in slechts vier dagen
Sluiten