Dit gigagrote uitrolbare zonnepaneel is 200 meter lang

De zon is een ideaal om schone energie mee op te wekken. Dat ding staat daar toch maar aan onze hemel te schijnen, dan kun je ‘m net zo goed benutten. Dat idee werd al eerder op een slimme manier toegepast door een draagbare batterij van een oprolbaar zonnepaneel te voorzien. Handig! Nu is dat idee ietwat uitvergroot. Het gigantische uitrolbare zonnepaneel dat hele mobiele klinieken van energie kan voorzien is een feit.

De Roll-Array is een zonnepaneel van 200 meter

Renovagen is het bedrijf achter de Roll-Array. Dit uitrolbare zonnepaneel zou binnen vijf minuten klaar voor gebruik zijn. Het enige dat je nodig hebt is een auto. Je rijdt dan over de plek waar je ‘m wilt neerleggen en klaar ben je. Een slim plan vinden wij! Vooral als je je bedenkt dat de focus voor nu ligt op het leger, de mijnbouw en humanitaire hulp. Zo kan het gigantische zonnepaneel 120 bedden in een mobiele kliniek van energie voorzien. Dat is in landen zonder een elektronica aansluiting een goede uitkomst! Ook kan de Roll-Array 250.000 liter water per dag zuiveren als-ie met een waterzuiveringsapparaat wordt verbonden. Ideaal!

Wat betekent het uitrolbare zonnepaneel nou voor ons?

De Roll-Array zit nu nog in de testfase en is dus nog niet af. Echter werkt het apparaat al wel. Maar wat betekent dat nou voor ons? De focus ligt namelijk voor nu nog op armere landen zonder een elektronica aansluiting. Toch kun je hier ook situaties bedenken waarbij een dergelijk zonnepaneel een uitkomst is. Wat dacht je van een festival met duizenden bezoekers op een afgelegen plek? Of een iets kleinere uitvoering van dit apparaat zodat jij heerlijk de wijde natuur in kunt trekken en toch je apparaten altijd van stroom kunt voorzien? Jep, dat is ontzettend handig! Laten we dan ook hopen dat de Roll-Array gauw af is en naar Nederland komt.

Reageer op artikel:
Dit gigagrote uitrolbare zonnepaneel is 200 meter lang
Sluiten