Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 31 dec 2018

Pijnlijk: dit is hoe Microsoft tien jaar geleden 2019 voor zich zag

Een nieuw jaar betekent altijd een hoop nieuwe kansen. We maken de laatste jaren heel wat veranderingen door en de techniek lijkt soms niet te stoppen. Toch is het soms grappig om terug te kijken naar oude voorspellingen en die af te meten naar de huidige maatschappij. In de jaren zestig dachten we dat we nu of in vliegende auto’s rondreden of dat we waren overmeesterd door robots en in de jaren negentig dachten we dat we nu allemaal wel in de lucht augemented reality computers konden gebruiken. Helaas zijn we nog niet zo ver. En ook Microsoft dacht dat we tien jaar geleden wel iets verder kwamen.

Microsoft voorspelling over 2019

Dat is althans hetgeen dat we kunnen afleiden uit een promotionele video die Microsoft destijds maakte. Net als bij conceptauto’s is dit een ideaal blik van de toekomst en wist men waarschijnlijk toen al dat niet alles mogelijk zou zijn. Toch zien we in de video een aantal dingen die we herkennen uit devices van de afgelopen jaren.

Zo zien we een telefoon die opgevouwen kan worden, digitale boarding passes (die je nu gewoon op je smartphone hebt) en diverse augmented reality opties. Google Glass was wat dat betreft al een kleine voorloper van wat er mogelijk was.

Microsoft 2019

Ook zijn er devices die het mogelijk maakt om direct vertalingen te maken en ook op dat gebied zien we klein vooruitgangen. Of een koffiekop die de warmte van je koffiekop bijhoudt of aangeeft hoeveel cafeïne je binnen hebt.

Hoe dan ook, het is een geinige video die laat zien hoe we tien jaar geleden over dingen dachten. Toen waren smartphones net nieuw en zagen we de toekomst zeer rooskleurig in. Inmiddels weten we dat niet alles zo snel gaat als dat we zouden willen. Toch zou ik graag een nieuwe video van Microsoft willen zien met hun voorspellingen voor 2029.

Reageer op artikel:
Pijnlijk: dit is hoe Microsoft tien jaar geleden 2019 voor zich zag
Sluiten