Dit is dé elektrische fiets van 2020 volgens de vakjury

Het afgelopen weekend werd in Utrecht de E-Bike Experience gehouden, waar aanwezigen kennis konden maken met alle nieuwe modellen op het gebied van de elektrische fiets. Daar werd ook de uitslag bekend gemaakt van de Fiets van het Jaar Verkiezing.

Er waren verschillende categorieën en winnaars, maar wij waren vooral benieuwd welke fiets zou worden uitgeroepen tot de beste elektrische fiets van het jaar. En uiteindelijk ging trek met hun Allant+ 7 er met de eer van door.

Dit is de beste elektrische fiets van het jaar

De verkiezing ‘Fiets van het Jaar’ wordt georganiseerd door RAI Vereniging en deze awards gelden als de meest prestigieuze prijzen in de fietsindustrie. Uit alle uitzendingen kiest een onafhankelijke vakjury de beste fietsen per categorie. En in de categorie van de elektrische fiets werd de Trek Allant+ 7 gekozen als de winnaar en dus mag die fiets zich een jaar lang de beste noemen.

elektrische fiets
De winnaar (Afbeelding: Trek)
Elektrische fiets
De beste elektrische fiets van 2020. (Afbeelding: Trek)

Deze elektrische fiets heeft zijn accu mooi in het frame verwerkt, waardoor je dus niet zo’n blok bij je bagagedrager hebt zitten. De fiets is zowel bedoeld voor hen die in de stad van A naar B willen fietsen als mede forenzen die vanuit de trein een stukje moeten fietsen. Met een actieradius van 160 kilometer kun je er ook een end mee fietsen. Verder maakt hij gebruik van een Bosch Perfomance CX-motor en een Shimano Acera-schakelsysteem. De jury had het volgende te zeggen over deze fiets:

”Dit is dé E-bike voor de sportieve fietser. De jury is lovend over het rijplezier, zeer krachtige performance motor, design en clean uiterlijk door het wegwerken van de kabels. Een fiets die comfort, veiligheid en design perfect weet te combineren. Met recht een winnaar en eigenaar van de titel E-bike van het Jaar 2020.”

Lekker mee rondfietsen (Afbeelding: Trek)

Hoewel Trek een Amerikaans bedrijf is, heeft het ook een productontwikkelingsteam in Harderwijk, die onder andere werken aan een elektrische fiets als deze. Met een adviesprijs van 3399 euro is hij wel wat aan de dure kant, maar daar krijg je dan ook weer veel voor terug. Wil je meer lezen over e-bikes? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dit is dé elektrische fiets van 2020 volgens de vakjury
Sluiten