Daniel Koster
Daniel Koster Tech 20 jul 2015

De Samsung Galaxy Note 5 en Edge 6 Plus: dit is wat er bekend is

Waar Apple hoopt met de aankomende release van de iPhone 6 Plus alle ogen op zich te richten, is Samsung Apple voor. Het sterke gerucht gaat namelijk dat Samsung de Galaxy Note 5 en de Edge 6 Plus 12 augustus gaat aankondigen. Hierna zal de Note op 21 augustus in de verkoop gaan en hoef je nog maar een maandje langer op de Edge te wachten. Maar hoe gaan ze eruit zien? Wij schetsen op basis van meerdere bronnen het beeld voor je.

De Galaxy Note 5

Iets wat meteen het oog trekt is het design van de Note 5. De achterkant van de Note heeft namelijk wat weg van de Edge, aangezien de randen aan beide kanten aflopen. Toch is de phone volgens de geruchten wel degelijk anders. Zo zou het scherm van 5,7 inch een QHD resolutie kennen van 2560 bij 1440 pixels. Net zoals zijn voorganger kent ook de 5 een stylus pen die gebruikt kan worden om dingen te tekenen en voor diverse andere acties. De processor zal waarschijnlijk een Exynos 7422 zijn welke met behulp van een 4 gigabyte LP-DDR4 RAM de telefoon aandrijft. De waarschijnlijke camera’s van de Note, een 16 megapixel en 5 megapixel camera, bieden je de kans om scherpe kiekjes schieten welke op minimaal 32 gigabyte aan geheugen kunnen worden opgeslagen. Check het filmpje hieronder om te zien hoe de Note 5 er waarschijnlijk uit zal zien.

S6 Edge Plus

De S6 Edge Plus zal vooral een verbeterde versie worden van de S6 Edge. Er is iets minder informatie beschikbaar omtrent het grote broertje van de S6 Edge. Wat aan de gelekte foto’s van de Plus af te lezen is, is dat-ie 5,7 inch groot zal zijn. Hierbij gaat het gerucht dat-ie 32 gigabyte aan opslag zal kennen. Net zoals de Note 5 zal de Edge Plus waarschijnlijk een 16 megapixel en 5 megapixel kennen. Daarnaast zal de Plus op het Android 5.1 besturingssysteem draaien.

In de winkel

Zoals eerder gezegd lijkt het erop dat de Note 5 vanaf 21 augustus in de winkel zal liggen en de S6 Edge Plus vanaf september. Uiteraard zullen wij de bekendmaking van de smartphones live in de gaten houden en je hiervan op de hoogte houden. Blijf WANT checken voor meer info omtrent Samsung en de nieuwe smartphones die ze gaan lanceren!

Reageer op artikel:
De Samsung Galaxy Note 5 en Edge 6 Plus: dit is wat er bekend is
Sluiten