Milton Broen
Milton Broen Apple 24 sep 2015

Dit is het eerste Apple-logo dat je nog nooit hebt gezien

Een logo moet iets zijn wat je direct pakt. Je moet het zien en direct bedenken welk merk hierachter schuilt. Maar het is lastiger dan je misschien wel denkt om een goed logo te ontwerpen. Daar weten (de beste) ontwerpers alles van. In veel logo’s wordt de gulden snede gebruikt als referentiekader. Hier moet je je dan wel aan houden als je besluit hier gebruik van te maken. Eén van de bekendste is het Apple-logo. Net zoals logo’s van andere merken, evolueert een logo door de jaren heen. Ook die van Apple. Dat heb je waarschijnlijk wel gemerkt. Toch is er een logo van Apple geweest die je waarschijnlijk nooit hebt gezien.

Apple’s logo veranderde flink

Het Apple-logo is volgens de techgigant sinds de Apple II uit april 1977 altijd hetzelfde gebleven. Niks is minder waar. Er is een foto opgedoken van het logo dat Apple een tijd heeft gebruikt. En deze komt niet overeen met het logo zoals we ‘m nu kennen. Vanzelfsprekend zijn de kleuren uit het logo verdwenen. Dit is een beetje te retro voor Apple‘s imago anno twintigvijftien. Scott McPhail kwam er in 2012 al achter dat Apple’s logo zeker wel getweakt is. De kleur en textuur van het logo zijn opvallend veranderd. De vorm van het logo heeft ook een flinke make-over gekregen. Het logo dat in 1977 bedacht is voor de Apple II heeft subtiele veranderingen ondergaan waardoor het nu voor het ‘perfecte logo’ heeft gezorgd. Hieronder vind je de veranderingen die het logo door de jaren heen is ondergaan.

Heb je moeite om het Apple-logo te herkennen?

Als je het verschil tussen de logo’s niet zo goed ziet dan ben je zeker niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat maar 47 procent het logo kon onderscheiden van de rest. Hier lees je het onderzoek.

Reageer op artikel:
Dit is het eerste Apple-logo dat je nog nooit hebt gezien
Sluiten