Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 24 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit is hét nieuwe instrument voor dj’s

Eindelijk weer eens een machine waar het hart van menig producent en dj harder gaat kloppen. De Zoom Arq Aero Rhythmtrak ziet er op het eerste oog uit als een Bluetooth tamboerijn, maar is een stuk veelzijdiger. Dit is hét instrument dat ervoor zorgt dat je de dj-booth uitstapt en de interactie met het publiek opzoekt. Waarmee je de muziek verplaatst en je publiek laat genieten van een lichtshow. De Zoom Arq Aero Rhythmtrak is dan ook een drummachine, sequencer, synthesizer, looper, MIDI-controller en lampendisco in één. Oh ja, er zit ook een accelerometer ingebouwd. Check in onderstaande video wat er allemaal mogelijk is.

Digitale tamboerijn

Je hebt met de Zoom Arq twee onderdelen tot je beschikking. De ring met LED-lampen is namelijk los te koppelen. De ring bestaat ook over sensoren die als drumcomputer, of als zogenoemde tamboerijn, kan worden ingezet. De MIDI-controller past weer precies in de ring en is van allerlei knoppen voorzien waarmee je ook muziek maakt, effecten toevoegt en alles aan elkaar mixt.

Muzieksamples

De Zoom Arq beschikt over een flinke dosis muziekeffecten en samples. Je hebt 468 drum/instrument geluiden, zeventig typen synthesizer-geluiden en dozijnen aan effecten tot je beschikking. Heb je de nodige samples gemaakt? Dan is het tijd om ze af te spelen. Dit kan door de ring te schudden, kantelen en te draaien of tegen aan te slaan. Dit komt door de ingebouwde accelerometer. Alles is mogelijk om er een persoonlijke show van te maken.

Nog veel meer mogelijk

Met het nieuwe instrument is nog veel meer mogelijk en beschik je over een hoop vernuftigheden. Die vind je dan ook allemaal hier. Vanaf april 2016 is de Zoom Arq Aero Rhythmtrak voor 599 euro te koop. Veel muzikaal genot gewenst!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit is hét nieuwe instrument voor dj’s
Sluiten