Death Stranding op PC: releasedatum is officieel bekend!

Afgelopen jaar mochten we Death Stranding op de PlayStation 4 verwelkomen. Nadat de game jaren in ontwikkeling was geweest, konden we eindelijk zien wat Hideo Kojima zolang had lopen teasen. En niet lang na die release werd duidelijk dat de game ook naar de pc zou gaan komen.

Death Stranding op de pc wordt uitgegeven door het relatief kleine 505 Games, dat maar al te trots is dat zij zo’n grote titel mogen brengen. En vandaag hebben zij laten weten wanneer de game verschijnt.

Death Stranding komt naar de pc

Op 2 juni kun je aan de slag met Death Stranding. Dat is dus iets meer dan een half jaar na de release van de game op de PlayStation 4. De pc-versie krijgt wel een aantal voordelen die de PlayStation 4-versie niet heeft. Zo is er ondersteuning voor Ultra-Wide monitoren, waardoor je de wereld van de game nog beter ziet. Verder maakt de game gebruik van een zogenaamde high framerate, wat waarschijnlijk betekent dat je zelf kunt gaan instellen hoe hoog je die framerate precies wilt hebben. Ook krijgt de game een photomodus, waardoor je het hoofdpersonage Same in de meest vreemde posities kunt plaatsen.

Hoewel Death Stranding een game is die behoorlijk serieus overkomt, heeft men besloten om de pc-versie iets luchtiger te maken. Zo kun je verschillende elementen vrijspelen die kenmerkend zijn voor Valve (eigenaar van Steam) en Half-Life. Daardoor kun je als Sam met een head crab rondlopen. Het is een beetje vreemd, maar tegelijkertijd kan ik het ook wel weer waarderen. De oude Metal Gear Solid-games hadden ook dit soort geintjes en zijn daar zeker niet minder van geworden.

Death Stranding
De gekkigheid van de pc-versie (Afbeelding: 505 Games)

De game komt zowel uit op Steam als op de Epic Game Store. Als je de game fysiek wilt halen, dan krijg je een speciale Steelbook met speciale artwork voor de game. Lees hier onze PS4-review van Death Stranding.

Reageer op artikel:
Death Stranding op PC: releasedatum is officieel bekend!
Sluiten