Jelle van Es
Jelle van Es Tech 2 jan 2019

Dit is wat we van de CES 2019 kunnen verwachten

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en we kijken al uit naar het eerste grote evenement van het jaar. Over iets meer dan een week wordt in Las Vegas de jaarlijkse CES gehouden. Het is een technologiebeurs waar verschillende bedrijven tonen waar ze mee bezig zijn. Daarbij heb je grote bedrijven als Samsung die tonen waar ze mee bezig zijn, maar is het ook zeker een event waar kleinere bedrijven of startups proberen de wereld te verbazen. Dit zijn de dingen die je van de CES 2019 kunt verwachten.

Veel nieuwe televisies op de CES 2019

De laatste jaren zien we op de CES veel nieuwe soorten televisies die onthuld worden. Een paar jaar geleden draaide het allemaal om 4K en dachten we dat dat met onze huidige Full HD-televisies nog toekomstmuziek was. Inmiddels kun je voor 500 euro al een mooie 4K-tv op de kop tikken. Dit jaar zal er waarschijnlijk veel focus komen te liggen op 8K-televisies en de plannen qua content die daarbij horen.

AR- en VR-functionaliteiten

Virtual Reality is nog niet zo doorgebroken als dat we een paar jaar geleden dachten. Ja, er is inmiddels genoeg toffe content (en porno), maar de prijs van een VR-headset in combinatie met een pc die het kan draaien is nog hoog. Toch is het een tool waarmee bedrijven kunnen laten zien wat ze kunnen. Maar de echte toekomst lijkt te gaan liggen in AR-functionaliteiten, waarbij je dingen in de wereld ziet via bijvoorbeeld je smartphone. Samsung heeft al bekendgemaakt dat ze op dit gebied wat nieuws gaan tonen.

VRvana Augmented reality Apple virtual reality

Smarthome

In je huis kun je van alles en nog wat doen om het slimmer te maken. Zo’n beetje elke speaker die nieuw op de markt komt maakt gebruik van smartfunctionaliteiten en dat lijkt alleen maar uitgebreider te gaan worden. Dit jaar verwachten we op dat gebied vooral veel evoluties in plaats van revoluties.

Concept auto’s

De laatste jaren spelen auto’s ook een steeds grotere rol op de CES. Zeker op het gebied van techniek is de CES daar een mooie plek voor. Denk daarbij aan slimme manieren waarop de navigatie op de ruit kan worden weergegeven tot complete conceptauto’s.

Audi E-Tron GT concept

5G

Dit jaar wordt in de Verenigde Staten 5G uitgerold en kun je nog sneller dingen doen op je smartphone. Maar 5G is ook geschikt voor veel andere devices en daarom wordt verwacht dat er veel onthullingen worden gedaan rondom 5G. Denk daarbij aan Smarthome devices, activity trackers en veel nog meer.

De CES 2019 begint op 8 januari en rondom het evenement zul je er veel over lezen op deze website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit is wat we van de CES 2019 kunnen verwachten
Sluiten