Daniel Koster
Daniel Koster Tech 10 jan 2016

Dit kunnen we (volgens de geruchten) van de Apple iPhone 7 verwachten

De iPhone 7 gaat er dit jaar komen en beetje bij beetje wordt er meer informatie over de iPhone 7 beschikbaar. Wij vonden het dan ook de hoogste tijd om de geruchten omtrent de iPhone 7 eens onder de loep te nemen en te kijken wat we volgens de geruchten allemaal van het nieuwe vlaggenschip van Apple kunnen verwachten.

Wederom twee afmetingen

Het kan bijna niet anders dan dat het nieuwe vlaggenschip in twee versies zal komen, een iPhone 7 en een iPhone 7 Plus. Hierbij kan worden ingespeeld op diegene die houdt van een groot scherm en ook op diegene die op zoek is naar een smartphone die wat gemakkelijker in de broekzak past.

De phone zal waterdicht zijn

De kans is vrij groot dat de iPhone 7 waterdicht zal zijn. De eerste stappen hiervoor werden al bij de iPhone 6s gezet. De onderdelen blijken namelijk verpakt in een waterdichte coating. Dit zal er naar alle waarschijnlijkheid toe leiden dat je de iPhone 7 met een gerust hart mee onder de douche kunt nemen. Het is ook niet totaal onverwacht dat Apple haar nieuwste telefoon waterdicht maakt. De techniek is er toch, dus waarom niet?

Verbetering prestaties

Het is wellicht overbodig om te stellen, maar de prestaties van de iPhone 7 zullen vast en zeker naar een hoger niveau worden getild. Zo stelt One More Thing dat de iPhone 7 een grotere accu en meer opslag zal kennen. En tweaks aan de camera en andere onderdelen zullen vast niet ontbreken! Ook is het normaliter zo dat de komst van een nieuwe iPhone ook een nieuwe iOS-versie betekent. Dit zou dus betekenen dat iOS 10 een feit zal zijn.

Geen fysieke thuisknop

Een ander gerucht dat laatst door een gelekte video van een vermoedelijk prototype van de iPhone 7 werd bevestigd, is dat de smartphone geen fysieke thuisknop zal kennen. Dit vinden wij aangenaam nieuws om te horen. Je thuisknop neemt namelijk toch flink wat ruimte van je scherm in beslag. Door hier een andere oplossing voor te zoeken kan je scherm nog beter worden benut!

Net zo dun als de iPod Touch

De iPod Touch is een dun apparaat. Nu werd er een tijd geleden door Apple-analist Ming-Chi Kuo gesteld dat de iPhone 7 net zo dun als de Touch gaat worden. En waar Kuo er zelden naast zit is er dus een goede kans dat dit ook werkelijkheid gaat worden.

Geen aux-ingang

Tot nu toe kenden iPhones aux-ingangen. En waar dit een gerucht is dat niet is bevestigd, zou het kunnen dat deze bij de iPhone 7 gaat verdwijnen. Daarvoor in de plaats zou een rits aan alternatieven kunnen komen. Je kunt denken aan een Bluetooth-verbinding met de oordopjes, een usb-c-ingang, een lightning-ingang of een nieuwe ingang. Wij hopen toch wel op een fysieke ingang, Bluetooth werkt (nog) niet altijd even optimaal. Of een alternatief dat beter werkt dan Bluetooth natuurlijk, dat is ook een optie!

Waarheid?

Maar nu de grote vraag natuurlijk, en dat is of de geruchten de waarheid blijken te zijn. Dat zullen we pas écht zeker weten tijdens de presentatie van het nieuwste vlaggenschip van Apple. We houden je natuurlijk in de tussentijd wel op de hoogte omtrent nieuwe geruchten! Alle informatie rondom de iPhone vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit kunnen we (volgens de geruchten) van de Apple iPhone 7 verwachten
Sluiten