Redactie
Redactie Tech 6 mrt 2019

Dit robotpak van Sarcos Robotics maakt jou 20 keer sterker

Het Amerikaanse bedrijf Sarcos Robotics komt in 2020 met een robotpak op de markt. Het product is ontwikkeld voor bouwvakkers en andere werknemers binnen de zware industrie.

Dit ‘bouwvakpak’ moet zorgen voor minder nek, rug en schouderklachten in de fysiek uitputtende beroepsgroepen. Met het exoskelet til je makkelijk 90 kilo op en het maakt je naar verluid 20 keer sterker. In onze optiek een knap staaltje krachtpatsen waar geen gymtraining tegenop kan.

Guardian SO Max

Tot nu toe waren robots alleen inzetbaar voor statische werkzaamheden. In een fabriek aan de lopende band of ordes pikkend in een magazijn. In 2020 komt daar verandering in. Werknemers met een fysiek uitdagende baan hebben dan de mogelijkheid om in de Guardian SO Max te kruipen.

Dit robotpak moet het ziekteverzuim in met name de bouwsector terugdringen, zodat de pensionado’s van de toekomst minder versleten zijn.

Aansluitend op een doorsnee werkdag gaat het robotpak 8 uur lang mee op één acculading. Volgens Sarcos verbruikt het robotpak 90% minder stroom in vergelijking met andere toestellen van deze omvang.

Met 400 Watt kan je al met het pak rondlopen. Dat is dezelfde hoeveelheid die nodig is om een blender te laten draaien.

Sarcos Robotics is 17 jaar lang bezig geweest met het ontwerp van het robotpak. We kennen allemaal wel de uitdrukking tijd is geld dus logischerwijs hangt er een flink prijskaartje de Guardian SO Max. Het gaat hier om $175 miljoen, dat is omgerekend €154 miljoen. Een aardige investering voor producent uit Salt Lake City.

Misschien doet de Guardian SO Max sommige robot-fanaten aan een cartoonklassieker denken. Wij van Want zien namelijk een aantal overeenkomsten met Transformers. Mocht je zo’n fanaat zijn, check dan eens dit artikel.

Het zou zomaar eens kunnen dat dit pak in 2020 een populair carnavalskostuum is in het zuiden van het land. Hoe veel de SO Max gaat kosten is nog onbekend, maar hij valt ongetwijfeld voor veel mensen buiten hun carnavalsbudget.

Guardian SO MAX

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit robotpak van Sarcos Robotics maakt jou 20 keer sterker
Sluiten