Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Cars 13 april 2014

Dit is ‘s werelds eerste elektrische opvouwbare fiets zonder ketting

Als je met het openbaar vervoer naar je werk reist heb je kans dat de laatste stop toch nog een aardig eindje van je eindbestemming is. Een vouwfiets is daarom handig, maar fietst niet altijd even lekker. De Mando Footloose is daarom een uitkomst. Deze fiets is niet alleen opvouwbaar, maar ook nog eens ‘s werelds eerste elektrische fiets zonder ketting. Daarnaast is de fiets ontworpen met vooral comfort, ergonomie en design in gedachten. En dat is te zien.

De opvallende e-bike is volledig gemaakt van lichtgewicht aluminium op de voorvork na, die van koolstofvezel is gemaakt. Desondanks is het met 21,7 kilo geen lichte fiets. De maximale snelheid bedraagt 25 kilometer per uur en je kunt er ongeveer 45 kilometer mee fietsen voordat je een stopcontact moet zoeken. Via de display kun je de weerstand van de trappers aanpassen en kun je onder andere kiezen tussen een eco- en normale stand. De fiets schakelt zelf over naar een andere versnelling bij meer of minder weerstand wat er volgens het bedrijf voor moet zorgen dat het altijd lijkt alsof je over een horizontale ondergrond fietst.

De elektrische fiets is ook goed beveiligd, zonder de display werkt de fiets niet. De Mando Footloose is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, grijs, lichtblauw en wit voor een prijs van 3990 euro. Daarnaast zijn er meerdere accessoires beschikbaar. De fiets en deze accessoires zijn hier te koop.

Reageer op artikel:
Dit is ‘s werelds eerste elektrische opvouwbare fiets zonder ketting
Sluiten